Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2021.06.23 - 01:07:06 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 10
 21 
 skrivet: 2021.04.25 - 00:33:00 
Startat av hemul - Senaste inlägg av hemul
Snart kommer den stora potäten, ska du se! :potato:

Alla ska me'!  :up_yours:

 22 
 skrivet: 2021.04.25 - 00:09:55 
Startat av hemul - Senaste inlägg av Subcalva
Jag lyssnade på en podcast där Martina J var gäst och det visar sig att hon sen 2018 (eller möjligtvis 2017) varit anställd som forskare på Linköpings Universitet och att det fått henne att ändra lite på sin väldigt tvärsäkra inställning. Intressant uttalanden dock inga exempel...
https://poddtoppen.se/podcast/1065616324/halsosnack-med-lotta-och-victoria/155-martina-johansson-sa-hackar-du-din-arbetsdag-och-blir-mer-produktiv

Sen verkar hon vara ytterligare ett exempel på att strikt kost inte är det allra bästa för individen... Även om hon självklart inte erkänner det  :eeek:
Citat
Min första kontakt med PM var via Paleolithic Ketogenic Diet (PKD) som jag testade i somras. Det är den striktaste formen av karnivor-kosten för optimal läkning. Efter det testet hände det otroligt mycket, jag kraschade totalt och min hälsostatus blev långt från optimal. Östrogenet dippade rejält och jag fick näringsbrister. Inte av koständringen utan av traumatiska livshändelser och suboptimala val till följd av det.
https://martinajohansson.se/paleo-medicina-projektet-del-1/

 23 
 skrivet: 2021.04.24 - 23:56:47 
Startat av hemul - Senaste inlägg av Subcalva
Jag tycker de första kommentarerna är underbara  :lulz:

Den första blir irriterad för att folk kan få för sig att äta hur som helst
Citat
Men det är väl inte bara kolhydrater vi ska väl undvika fruktos också. För mig är det inte lchf att använda frukt. Kan säga jag blev väldigt förvånad och besviken.

Och den andra som hoppar av glädje över att nu äntligen få "tillåtelse" att äta banan
Citat
helt underbart att kunna få in lite banan i lchf, den har ju en onekligen fantastisk god smak :-) tack receptmakare

Eget ansvar... nä vad är det...?
 :bang_head:

 24 
 skrivet: 2021.04.12 - 04:48:28 
Startat av hemul - Senaste inlägg av hemul
Jaha, så var den också avlivad.  :banana:

Lite fegt att öht inte nämna denna hörnsten i LCHF i (bort)förklaringen dock, kan man tycka.

 25 
 skrivet: 2021.04.05 - 12:10:31 
Startat av hemul - Senaste inlägg av hemul
Ja, det är jättedumt. Jättedumt är också att butikerna inte tar sitt ansvar och fortsätter sälja bra fisk, även om de inte är storsäljare. T.ex. Willys hade jättefin fryst makrill (Garant) och två sorters fryst sill (Garant och Västkusfilé). Hållbara fiskar båda två, om jag fattat rätt. Vips var de borta, fiskdisken krympt till hälften och fylld till 90% med norsk snusklax i olika former och resten tork och pangasius.

Det är som en komplott. Norrmännen vill sälja skitlaxen. Det vill tydligen butikerna också. Receptsprutorna hakar på och publicerar bara recept på lax, möjligtvis torsk ibland. TV-kockarna är inte bättre de. Bättre om de lärde folks laga makrill och sill.

Vet numera bara två butiker i stan som säljer makrill (en ICA och Stora Coop). ICAn (men inte Coop) säljer även sill, men den är inte bra. Taskigt rensade, trasiga filéer med mycket ben kvar. Lite märkligt för märket är Lysekils, samma som på makrillen och den är helt OK, även om inte lika fin som Garants var. Garants sill var också super, stor och fin. Väl värd att den var något dyrare.

 26 
 skrivet: 2021.03.27 - 16:46:22 
Startat av hemul - Senaste inlägg av Subcalva
Ja fisk är verkligen problematiskt ur många synpunkter. Jag såg Fiskkampen för några år sedan med Hugh Ferner-Whitingstall tog upp det här med fiskkvoter som fiskarna har. Problemet är att när man fiskar med nät får man ju upp en massa olika fisk och det är ju inte alltid de överlever för att man slänger tillbaka dem. Och så länge den döda fisken slängs i vattnet innan båten går i land så räknas inte de felaktiga fiskarna. Så de slängde tillbaka helt fina ätbara fiskar för att de inte fanns på deras kvot just den dagen och de i så fall skulle få böter eller eventuellt mindre kvot tills nästa gång. Hål i huvudet!

 27 
 skrivet: 2021.03.19 - 03:14:15 
Startat av hemul - Senaste inlägg av hemul
40% av firrarna säljs under falsk flagg - world wide.
https://www.theguardian.com/environment/2021/mar/15/revealed-seafood-happening-on-a-vast-global-scale

 28 
 skrivet: 2021.03.15 - 22:20:01 
Startat av hemul - Senaste inlägg av hemul
Ligger ju på SR. Deras app funkar bra tycker jag. Man ser vilka avsnitt man hört, kan lista favoriter osv. Enda klagomålet jag har är att man inte kan spela flera avsnitt av ett program på raken. Väldigt irriterande om man är ute att behöva stanna för att starta nästa. Av den anledningen laddar jag ner på mp3-spelare för att lyssna när jag ska sova. Det och att det är onödigt att dra ur batterierna på mobilen när man är hemma och inte vill jag att den börjar brinna bredvid kudden heller.

Har provat massor med podappar, men inte hittat nån jag gillar. De är så krångliga med en massa skit jag inte är intresserad av. Och stora. Min version av Android (eller om det är modellen på telefonen) tillåter inte att man installerar program på SD-kortet. Det visste jag inte när jag köpte den och brydde mig inte om att det inte var så stort minne eftersom jag har stort SD-kort. Nu är skiten full, måste avinstallera grejer hela tiden.  :mad_viking:

 29 
 skrivet: 2021.03.14 - 16:42:25 
Startat av hemul - Senaste inlägg av Subcalva
Nä jag får ta och lyssna på den. Måste byta podapp som kan hålla reda på enstaka poddavsnitt.
Jag kör den inbyggda i iPhone och den schabblar bort en massa avsnitt - och förmodligen vet jag redan vad du tycker om iphöne  :tongue_wag:

 30 
 skrivet: 2021.03.13 - 00:01:51 
Startat av hemul - Senaste inlägg av hemul
Hör du hört podden? Nästan varenda uttalande hon gör tänker man VAAAA?  :shock:

Tacka vet jag Hemma hos Mark och Jonas. Den podden förstår jag mig på!  :lol1:

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 10
Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.035 sekunder med 16 databasfrågor.