Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2020.11.29 - 13:03:14 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10
 11 
 skrivet: 2020.11.23 - 16:50:26 
Startat av hemul - Senaste inlägg av hemul
Dagens Malou efter tio. Flera studier pekar på ett samband mellan D-vitaminbrist och allvarlig covid-19.
https://www.tv4play.se/program/malou-efter-tio/12620252
Såpass tydligt samband att man i Storbritannien delar ut D-vitamin till riskgrupper.

Kanske har man äntligen nytta av att man knaprat då.  :crazy:

Fast en fråga bubblar genast upp i hemulhjärnan. Då borde det ju vara så att färre dör i länder med mycket och stark sol och så är det väl inte?  :loony:

 12 
 skrivet: 2020.11.23 - 02:15:04 
Startat av hemul - Senaste inlägg av hemul
Du sa nånstans att det börjar bli jobbigt med covid. Du var ju rätt obrydd förut. Hoppas att det bara är tiden som påverkat dig och inte att människor ikring dig blivit sjuka.

Apropå det, två jag känner, mor och son, var ju jättesjuka i mars. Båda hade andningsproblem, mammam slutade andas och fick t.o.m. hjärtstopp och sonen drämde näven i bröstet på henne och fick igång henne. De fick ingen vård. Mamman har kvarstående minnesproblem. Sonen var någotsånär tillbaks till sist, kunde börja plugga och så (gick ut gymnasiet i våras). Nu för någon vecka sedan blev han dålig igen med massor av ensidiga neurologiska symptom, bl.a. funkar inte benet riktigt, synnedsättning och begränsat synfält på ett öga, huvudvärk, domningar och känselbortfall. De enda de hittade på akuten var högt tryck i ögat, så det blev en remiss för det. För övrigt tänkte de att han kanske hade ångest vilket kunde orsaka problemen. Postcovid trodde de inte på. Business as usual... :puke2:

 13 
 skrivet: 2020.11.23 - 00:16:12 
Startat av hemul - Senaste inlägg av hemul
Har du navväxel eller utanpåliggande? :crazy:

Ja, den där sidan läste jag också. Men den är lite skum. Mina stavar har inte rört sig en millimeter under helgen. Men de finns ivf på "utrikesterminalen, Stockhom", så det är kanske chans att jag får dem på måndag ivf.

Förresten, Sebastian, som gjort ett par obehagliga (närmast människoföraktande) inlägg på sistone, har nu skrivit positivt om curcumin/grukmeja. Nåt du testat? Man blir tokig på detta med alla tillskott som kanske/kanske inte hjälper.  :clubhead:

 14 
 skrivet: 2020.11.22 - 17:39:17 
Startat av hemul - Senaste inlägg av Subcalva
Lite osäkert exakt vad som hände faktiskt men förmodligen en skruv som inte var ordenligt fastsatt på bromsanordningen och det i sin tur gjorde att växelvajern drogs bakåt i hjulet och spändes åt och det var det som gav tvärniten. Ja det kunde gått väldigt illa men nu gick det ju bra som tur är  :smile:

Jag ska försöka ta tag i att köpa stavar. När jag var och fixade cykeln så var affären stängd så jag får ta en extra tur nästa vecka
Hittade en sida här med en massa info om stavgång http://www.stavgang.se/index.html

 15 
 skrivet: 2020.11.21 - 19:00:39 
Startat av hemul - Senaste inlägg av hemul
Men vad läskigt! Vilken tur du hade! Du kunde ju ha slagit dig fördärvad eller brutit nåt.  :shock:
Vad var det som låste sig på cykeln då? Visste inte ens att det kunde bli så.

Om du tittar på stavar sen kan jag tipsa om att jag tror utformningen av "tassarna" är viktig. På de jag beställt är  de vinklade så man (förhoppningsvis) får bra grepp när staven är vinklad bakåt.
https://www.leki.co.uk/images/smart-traveller-carbon-2-0-nordic-walking-poles-pair-p2293-23251_image.jpg
Så är det inte på dem jag har nu. Nu när jag använder dem mer rätt än jag gjorde i början märker jag att jag inte kan föra staven så långt bakåt som jag vill, för då slinter den bara, särkilt på asfalt eller plattor. Har suttit och kollat på en massa instruktioner och det är meningen att staven ska så långt bak som möjligt, så armen blir helt rak. Det går inte med de billiga jag har, tappar greppet långt innan. Så det är nog en viktig grej. Men är de tillräckligt billiga, som mina, så duger nog vad som helst för att prova på, men då ska man vara beredd att byta upp sig om man fastnar för det.

Passar på att tala om att forumet kommer att flytta. När vet jag inte än. Yupapa, vår värd, ska lägga ner verksamheten. Men han kommer att behålla en privat server och vi får hänga med dit. Men jag kan inte förvänta mig samma blixtsnabba hjälp om nåt krånglar. Bara så du vet, ifall forumet är nere eller det är nåt annat strul. Bra att vi får följa med ivf. Hade nog inte orkat med att flytta till nytt webhotell och inte velat ha kostnaden heller, som det är nu. Och jag tycker det är roligt att ha tillgång till en server att leka med och prova grejer på, så jag är väldigt tacksam.  :inlove:

 16 
 skrivet: 2020.11.21 - 08:26:23 
Startat av hemul - Senaste inlägg av Subcalva
Inte blev det några dubbdäck i torsdags. SMHI gick ut med klass1 varning och jag höll mig inne hela dagen. Det visade sig vara rätt beslut då vi låg på topplistan över kraftigaste blåsten i landet. Mer än 23 m/sek - livsfarligt att cykla i  :shock:

Och igår när jag väl kom iväg hade de bara öppet på förmiddagen. Stavgångsaffären alltså. Cykelmojjen hade öppet och bytte snällt mina däck MEN. När jag cyklade därifrån skulle jag passa på att hämta ett paket. När jag var nästan framme skulle jag bromsa och det smällde liksom till i cykeln och det låste sig helt och jag for av cykeln men lyckades som tur var landa på fötterna. Först hade allting bara låst sig men efter att ha vickat lite fram och tillbaka så kunde jag åtminstone leda cykeln. Så det blev en promenad på kanske totalt 2 km. Först hem med paketet och sen till cykelmojjen igen. Normalt sett är ju 2 km ingenting men jag har ju inte gått ordentligt sen i somras. Det gjorde rejält ont i foten igår kväll innan jag gick och la mig men faktiskt mer i hälen plus framsida vad så det var nog mer ovanan än att jag förvärrat artrosstället. Hoppas jag 
:lol:

 17 
 skrivet: 2020.11.19 - 17:16:17 
Startat av hemul - Senaste inlägg av hemul
Ja, det har löst upp stelheten jag haft i höger sida. Jag har ju kunnat ligga på rygg, men iom att musklerna varit sammandragna i sidan har jag liksom legat lite i en båge, och det har känts konstigt och obekvämt. Är även mkt bättre i höger överarm som jag haft problem med sedan armbrottet. Den andra armen - jag överansträngde nån muskel när jag höll på med böjövningarna och tryckte på med andra armen.

Det med lutningen forstod jag redan innan är en ond cirkel. Balansen och att jag går fel gör att jag lutar som gör att musklerna blir stela som gör att jag måste luta. Ju längre jag gått och ju tröttare jag blivit, desto mer har jag lutat. Stavarna verkar angripa detta från två håll. Minst.  :lol:

Men för dina syften är det väl mest det med avlastningen och det funkar ju som sagt också väldigt bra.

Nu är jag bara sur på Postmord. De kom till Sverige i förrgår morse och det står fortfarande bara "Transporten har påbörjats". Beställde i söndags, skickades i måndags, kom till Sverige i tisdags morse och sen blir det stopp i röret. Express, står det. Jojo.  :sneaktongue:

 18 
 skrivet: 2020.11.19 - 12:54:46 
Startat av hemul - Senaste inlägg av Subcalva
Det låter ju fantastiskt bra!  :yay:

Jag måste gå och lämna in cykeln imorgon för att byta till dubbdäck och det ligger nära där jag var och kollade foten och jag tror de har stavar där. Kanske går in och kollar in sortimentet där.

 19 
 skrivet: 2020.11.19 - 09:10:09 
Startat av hemul - Senaste inlägg av hemul
Ja, det har jag. Bestämde mig för ett par, av vilken orsak vet jag inte riktigt, och hade span på dem på en engelsk sajt som har lägsta pris-garanti. De annonserade att priset snart skulle sänkas för att matcha att nåt annat företag skulle ha en drive. Kollade flera gånger per dag. Så plötsligt hade priset gått upp över £20! Efter ett tag insåg jag att de redan körde Black Friday och man fick 15% på alla grejer. Så då höjde de priset motsvarande först... Då blev jag trött och köpte från en annan sajt, till samma pris som jag först sett men dubbelt så dyr frakt. Hade tänkt vänta till Black Friday, men det är ju inte säkert de kommer med och vill gärna få dem nu medan jag är på och innan snön kommer.

De är redan under tranport i Sverige, så jag hoppas få dem innan helgen.  :inlove:
https://www.leki.co.uk/nordic-walking-trail-running-c193/leki-smart-traveller-carbon-2-0-nordic-walking-poles-pair-p2293

Det är en riktig djungel detta. Olika material och konstruktion. Vill man gå i terräng kan man inte ha samma stavar utan måste köpa treckingstavar... Alltså, man kan ju gå på en skogsstig med Nordic Walking-stavar, men om ska gå mer obanat eller i fjällen. Dels är det handremmarna som skiljer och såklart piggen därnere. Men jag tror också treckingstavar är kraftigare, gjorda för att hålla om man stödjer sig på den eller använder dem för att häva sig upp på något. Gåstavar är mer en sportgrej som man använder som påpetare, man tynger inte på dem direkt. Vi får väl se till sommarn. Min räckvidd är så mycket större med stavar än utan att jag kan mycket väl bli sugen på såna också. Dyrt är det, men kan de bota vad 6 års rehab inte kunde så får det väl kosta.

Jag har gått ungefär en timme varje kväll ett tag nu. Jag har inte kunnat gå så långt dagligen förut. Har fått alltför ont för det. Har jag gjort det en dag så har jag inte gått eller stått mycket nästa dag. Så det är oerhört peppande för mig. Kan också stå mycket längre utan att få ont, typ framför diskbänken. Måste vara för att jag tränat mage och rygg och fr.a. att jag står med mer jämn belastning på fötterna. Och jag kan ligga på rygg i sängen! Det känns fantastiskt!  :inlove:


 20 
 skrivet: 2020.11.19 - 08:58:04 
Startat av hemul - Senaste inlägg av Subcalva
Wow vilken hållning!  :clapping:

Har du köpt några nya stavar?
Jag har inte kommit mig för ännu   :redface:

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10
Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.03 sekunder med 17 databasfrågor.