This forum is a Low Carb Demilitarized Zone.

Vi vill inte bråka. Hoppas du inte vill det heller.

Vi har insett att kolhydrater kan göra oss sjuka och feta. Det försöker vi rätta till på olika sätt. En del tillämpar GI, en del följer olika lågkolhydratmodeller. Andra är bara intresserade eller nyfikna. En del måste utesluta vissa typer av kolhydrater därför att de påverkar dem negativt. En del utesluter alla kolhydrater nästan helt. Andra mår bättre om de är mer liberala.

Vi försöker hjälpa varandra så gott vi kan. Vi bryr oss inte om vilken metod våra medlemmar följer, om de ens följer någon alls. Vi tycker inte man är duktigare för att man äter mindre kolhydrater än andra. Vi tycker den som lyckas bli frisk är en vinnare, inte den som späker sig mest. Den ena metoden är inte bättre än den andra. Det som fungerar är det bästa – för den person just det fungerar för.

Vi försöker att inte komma med pekpinnar, att inte sätta oss på varandra eller bete oss som besserwissrar och försöka bevisa att vi vet bäst. Vi försöker behandla varandra med respekt. Ingen av oss har kunskap och insikt nog att kunna säga med 100 procents säkerhet vad som är rätt och fel och – surprise! – det är det ingen annan som har heller.

Så sluta bråka, hör ni. Bråka inte här i varje fall. För då kanske vi blir arga på er. ;-)

Ankan leads the way
Paleofriend har också åsikter i frågan
Doc hakar på
fetsmart får nog

Om någon vill freda sin egen sajt från det eviga trätandet i low carb land och tycker detta är ett bra sätt att tala om var ni står, så får ni gärna använda bilden. No copyright applies. Ladda i så fall upp den på er egen server.