Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2017.08.19 - 17:55:10 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2 3 ... 10
 1 
 skrivet: 2017.08.18 - 15:13:27 
Startat av Sorla - Senaste inlägg av Sorla
Det här med eftervården är ju verkligen ett kapitel för sig. Eller...det skulle bli världens kortaste kapitel. Två meningar och sen var kaiptlet slut.  :tongue_wag: Läkaren på sjukhuset går fanimig inte att få tag i. Men maken käkar inga statiner sedan han fick allergireaktionen. Det har han bestämt själv. Fast sköterskan lät hälsa att han bara skulle hålla upp några dagar och sedan äta dem igen. Min man är så duktig.  :laugh:

Det hela började redan innan midsommar. När han var ute och tränade. Sprang eller cyklade med högre tempo. Alternativt blev förbannat. Vilket han blev heligt mycket vid ett par tillfällen. Då fick han ont i hjärttrakten. Och blev yr och lätt illamående och flimmrade framför ögonen så han fick lov att sätta sig. Sen vart efter sommaren gick och jag tjatade märkte han att han fick sämre och sämre flås. Och när vi kom hem från semestern tog han en av sina vanliga cykelrundor. Men när han hade kommit halvvägs tog det tvärstopp, så jag fick plocka upp honom och cykeln med bilen. Då äntligen förstod han att det var dag att kolla upp det. Sen gick det ganska fort. Via husläkaren till sjukhuset och sen höll de kvar honom till allt var klart.  Det blev 4 dagar på sjukhus. Hade kunnat gå snabbare, men han var för frisk, så vartefter det droppade in jättesjuka människor halkade han ner i undersökningsköerna. Så första dagen gjorde de EKG. Andra dagen ultraljud. Och 3e dagen kranskärlsröntgen och satte stenten. 4e dagen fick han åka hem. Efter en vecka med statiner mådde han så dåligt och var så full av utslag att han nog mådde bättre innan operationen. Men nu mår han rätt bra.

Det intressanta är att maken har normala blodfetter. Och de sätter honom på högsta dosen statiner! Kan ni begripa? Jag gör det inte!

Sen att han behöver äta blodförtunnande och betablockerare kan jag begripa. i varje fall under en period, medan stenten läker fast. Och så vill jag att han försöker ändra sin livsföring lite. Han äter för mycket vitt mjöl, socker, stressar för mycket, sover på tok för lite osv osv. Då blir jag förbannad när det inte går att få tag i läkaren som ska se till att den biten fungerar. Som ska ge honom förutsättningarna. Det hade varit lämpligt att han hade jobbat halvtid nu istället för heltid till exempel. 2 
 skrivet: 2017.08.15 - 20:41:33 
Startat av hemul - Senaste inlägg av hemul
Men nog stod sig biffarna längre än så? Hette det inte UFO eller nåt, att leva på bara bannbiff?

Låt bli att citera mina typon förresten! Det är ofint.  :mad_roll:

 3 
 skrivet: 2017.08.15 - 19:39:10 
Startat av hemul - Senaste inlägg av fetsmart
Känns det inte lite 2005? Skaldeman revisited?

Mådä... en annan anslöt ju sig inte till the LCHF-movement förrän på hösten 2006... då var det ägg&bacon som gällde.

 4 
 skrivet: 2017.08.15 - 18:52:07 
Startat av Sorla - Senaste inlägg av hemul
Men hjälp! Det var verkligen tråkiga nyheter. Vad hände då och hur allvarligt är det? Ligger det i släkten eller, eftersom du väntat på det?

Det där med statiner, jag vägrar också ta dem, men jag har bara i min läkares tycke dåligt kolesterol, och sämre är det bara med den nya, billigare metoden de börjat använda. Med APO är det inte värre än förut. Men, om jag hade haft någon slags "hjärthändelse" är jag inte så säker på att jag skulle göra det valet. Svårt.

 5 
 skrivet: 2017.08.15 - 18:45:55 
Startat av hemul - Senaste inlägg av hemul
Känns det inte lite 2005? Skaldeman revisited?

 6 
 skrivet: 2017.08.14 - 21:39:42 
Startat av hemul - Senaste inlägg av fetsmart
Äntligen!

Nu är den här, drömdieten jag väntat på - PANNBIFFS-LCHF

Köss!

 7 
 skrivet: 2017.08.13 - 20:43:16 
Startat av Sorla - Senaste inlägg av berittis
Men Sorla, så hemskt tråkigt! Hoppas att han kryar på sig. Det där med statiner är ju verkligen inte roligt. Det kan vara svårt att gå emot doktorns order. Jag åt statiner efter min hjärtinfarkt och även trombyl och blodtrycksmedicin. Några andra också tiden direkt efter infarkten. Men efter ett halvår slutade jag med statinerna. Jag hade myrkryp i benen och ont i musklerna och det försvann när jag slutade med statinerna. Trots det lät jag mig övertalas att börja igen men fick tillbaka besvären. Då slutade jag med dem igen. Jag åt havrehjärtan i stället och lyckades få ner kolesterolet lite. Jag sa inget till doktorn och lät honom förnya receptet men tog aldrig ut dem. Sedan slutade jag med blodtrycksmedicinen också för jag hade inte högt blodtryck. Jag skulle äta dem för säkerhets skull sa doktorn. Det jag äter för säkerhets skull nu är trombyl, har inte vågat sluta med dem fast jag helst skulle vilja sluta med dem. Nu är det några år sedan som jag var på kontroll så jag ska beställa tid men statiner blir det inte! Maken har också haft infarkt och han har ätit statiner men slutat med dem pga. biverkningar. Vi läste på ordentligt om statiner, bl.a. Uffe Ravnskov. Jag skulle inte våga avråda någon från att ta statiner, det är ett beslut som var och en måste ta hur de vill göra, men jag brukar berätta varför jag inte tar dem.  :smile:

 8 
 skrivet: 2017.08.13 - 16:57:19 
Startat av Sorla - Senaste inlägg av Sorla
Nu är det mer stilla här än i förfädernas gravar tror jag.  :ignore: Lika mycket mitt fel som alla andra som inte skriver förstås.  :sad: Men nu känner jag att jag måste skriva av mig lite. Det kanske inte är någon som läser, än mindre svarar. Det har varit så himla rörigt, så jag har inte ens haft ork för fejjan. Det är det enda jag kan försvara mig med. Vad har ni för ursäkt? Jo, jag vet. Värdelöst att skriva när ingen svarar... :confused3:

Men just som man tror att det inte kan bli så mycket jobbigare kan man alltid dra åt tumskruvarna liiite till. Nu är vi ju ändå ute på andra sidan. Kanske. Eller så är vi mitt inne i virveln. I ögat där det är stilla och snart kommer kaoset igång igen. Maken har haft känningar ifrån hjärtat. Det har jag iofs väntat mig några år. Antingen att det skulle bli i huvudet eller i hjärtat. Det hann inte bli en infarkt, men nu har han 4 stent inplacerade i kranskärlen. Och har blivit satt på en massa olika mediciner. Bland annat statiner. Trots att blodfetterna inte ger anledning till det. Tack och lov (får man säga så) fick han en allergisk reaktion av statinerna. Tokröda utslag och klåda över hela kroppen. Så just nu behöver han inte äta dem. Men vadfaan! :cry: Han vågar inte göra annat än vad doktorn säger. Ännu. Men han svajjar åt att hålla med mig om att det är märkligt. Jag har visat honom några artiklar av det mer lättsmälta slaget för att försiktigt få honom att börja tänka lite själv.

https://patient.info/forums/discuss/stopped-taking-statins-246660
http://annikadahlqvist.com/2015/02/05/kolesterol-och-statiner/

 9 
 skrivet: 2017.07.29 - 14:42:49 
Startat av hemul - Senaste inlägg av berittis
Om jag blir bjuden på norsk lax så äter jag för det är inte ofta. Men jag köper inte den. Det blir Pinklax när det nu går att få tag på här. Men den blir inte lika bra att grava tyvärr. :(

 10 
 skrivet: 2017.07.28 - 12:16:56 
Startat av hemul - Senaste inlägg av hemul
Ja. Undrar hur många ämnen det finns på den där listan med gränsvärden för ämnen i mat? Borde ju gå att ta reda på.

När jag läste kemi på 70-talet hade vi en föreläsare som sa att vi fick i oss ungefär 6000 främmande ämnen genom luften. Tillåtna tillsatser och föroreningar i mat och vatten + de otillåtna + rester av processkemikalier + det vi drar i oss genom luften - det blir nog en jäkla häxbrygd till cocktail det! :cry:

Sidor: [1] 2 3 ... 10
Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.098 sekunder med 16 databasfrågor.