Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2019.08.23 - 01:01:29 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2 3 ... 10
 1 
 skrivet: 2019.08.18 - 13:30:05 
Startat av hemul - Senaste inlägg av hemul
Veckovägning 446

Veckans resultat: -0.3 kg
Nu: -36.1 kg (91,4 kg)
Hittills den här månaden: -0.9 kg
Hittills i år: -6.8 kg
Sedan 15:e juni: -2.3 kg
Sedan armbrottet: +5.5 kg (+13.5 från 85.9 kg)
Totalt från maxvikt: -44.6 kg

Å så glömde jag posta resultatet för juli.

Månadsresultat juli 2019: -0,4 kg (92.3)


Har faktiskt gått ner prick 8 kg av de 13.5 armkilona. Jag klarar nog inte de resterande 5.5 i år, men jag borde komma bra nära om jag håller takten. Definitivt i god tid till nästa sommar. Om inte nåt nytt elände händer.

 2 
 skrivet: 2019.08.18 - 13:28:27 
Startat av hemul - Senaste inlägg av hemul
Nämen vad glad jag blir! Jag har märkt så stor skillnad efter så få gånger att jag nästan var rädd att det var någon slags mystisk psykisk effekt och skulle försvinna. Har berättat det för en tjej på ifokus som har delvis liknande problem. Hon ska också prova. Hoppas det går lika bra för henne. :smile:

En lustig effekt är att jag cyklar snabbare ocskå. Den där stelheten i ena sidan har löst upp sig ganska mycket. Den kanske varit hindrande fast jag inte känt det när jag cyklat. Har haft lite svårt att få upp kadensen och helt plötstligt trampar jag fortare och rullar fortare.  :cheerleader:

 3 
 skrivet: 2019.08.18 - 09:50:36 
Startat av hemul - Senaste inlägg av UrszulaT
Ja, det är toppen. Jag har gått så sedan många år och det fortfarande fungerar. Grattis att du vågade och hoppas att du fortsätter.

 4 
 skrivet: 2019.08.16 - 14:20:03 
Startat av hemul - Senaste inlägg av hemul
Det ska man inte göra! Den ständiga stegringen får en att må mer och mer dåligt och till slut kräks man lite på sig själv och tar tag i det.  :nod-yes:

Jag har upptäckt en ny motionsform - stavgång. Det är fucking super, när man väl kommit över töntfaktorn. Man känner att t.ex. skuldror och magmuskler jobbar, så det stämmer nog att överkroppen får sitt också.

Har tänkt prova länge. Jag lutar ju lite åt höger och det orsakar en hel del värkproblem p.g.a. felbelastning. Motoriken är inte helt OK heller. Vad som är hönan och ägget eller om problemen är mer oberoende av varandra vet jag inte. Hur som har jag tänkt att med stavar kanske jag tvingas att gå mer korrekt och så kanske det "fastnar" lite  så jag går bättre utan stavar också.

Nu blev det av. Och det funkar! Första gången kändes det som jag blev ½ dm längre och jag svängde på höfterna som man ska (förut har vänster svängt ut men inte höger). Blir inte stel i höger sida och ryggslutet som jag alltid blir annars. Och nästan bäst, just nu ivf, är att jag inte får mer ont i min inflammerade (eller vad det är) häl som jag dragits med sedan före jul och som gjort att jag inte gått en meter längre än möjligtvis till närmsta ICA.  Det har räckt med att gå runt på CG för att det ska bli rejält plågsamt. IKEA ska vi inte tala om. Andra försöket (första där jag stakade rätt) gick jag över en halvmil. Fick lite mer ont, men först sista kvarteren. Tredje (och senaste) försöket drog jag ner till 4 km och kände ingen ökad värk alls. Mkt möjligt har smärtan uppstått för att jag belastar fel. Cykla har tack och lov gått bra hela tiden.

Och det verkar fastna! Märker redan inne att jag är rakare, belastar fötterna mer korrekt och att magmusklarna spänns.

Jättebra för vikten också. Har varit rädd för att sluta gå ner när det blir kallt och blött och jag kanske inte orkar utsätta mig för strapatserna på cykeln. Har varit si och så med det sista åren. När man går håller man sig varm på ett annat sätt och jag har inget emot att gå i regn. Och tänk om detta kommer att rehabilitera min gamla skada? Lite bittert dock. Kunde inte någon ha föreslagit detta för 30 år sedan? Känns ju inte som rocket science direkt.  :sneaktongue:

Så hett tips - felbelastar ni kroppen när ni går eller bara har dålig hållning, prova stavgång!  :throw_flowers:

 5 
 skrivet: 2019.08.16 - 13:21:48 
Startat av hemul - Senaste inlägg av Subcalva
Bra jobbat! Själv gör jag som alla LCHF:are - slutar väga mig när jag går upp i vikt...  :shy:

 6 
 skrivet: 2019.08.14 - 18:22:04 
Startat av idalinda - Senaste inlägg av hemul
Bara för att det är kul...  :tongue:

Priserna har tydligen gått upp rätt mycket de här åren. Nu tycker Konsumentverket att en rimlig matkostnad för en person i sina bästa år är hela 2470 SEK. I så fall lever jag jättebilligt! Hittills i år har jag handlat mat för i snitt 1703,33 per månad. Jäklar vad bröd och pasta måste ha gått upp!  :lol1:

Konstigt att de inte gör skillnad på kvinnor och män, förresten. Snoppen drar väl en hel del energi.  :loony:

 7 
 skrivet: 2019.08.11 - 13:02:44 
Startat av hemul - Senaste inlägg av hemul
Veckovägning 445

Nu är jag ivf mer än halvvägs.  :nod-yes:

Veckans resultat: [b]-0.6 kg[/b]
Nu: -35.8 kg (91,7 kg)
Hittills den här månaden: -0.6 kg
Hittills i år: -6.5 kg
Sedan 15:e juni: -2.0 kg
Sedan armbrottet: +5.8 kg (+13.5 från 85.9 kg)
Totalt från maxvikt: -44.3 kg

 8 
 skrivet: 2019.08.06 - 12:16:55 
Startat av hemul - Senaste inlägg av hemul
Vin eller dricka eller ingefärscider - kalla det vad du vill. Men är det alkohol i är det ju jäst. Du kan ju göra mindre, men eftersom det tar ett tag innan det är färdigt blir det mycket bök för litet utbyte. Säg att ni är 4 stycken som dricker 2 flaskor var, då försvinner ju ungefär en fjärdel av den där satsen i ett svep.

 9 
 skrivet: 2019.08.06 - 12:03:57 
Startat av hemul - Senaste inlägg av Subcalva
Jag fattade inte att det var en vinvariant.
Och vet inte om jag har plats med så mycket.
Får klura lite på det....
 :hm-hm:

 10 
 skrivet: 2019.08.05 - 22:30:17 
Startat av hemul - Senaste inlägg av hemul
Du vet hur man gör vin va? Eller förväntas jag skriva en hel bok?  :crazy:

Håller fortfarande på att experimentera fram den perfekta mixen. Men ungefär så här till 12 liter.

1300 g ingefära.
Saft och kött från 10 citroner.
Vitvinsjäst (billiga sorten från PGW kör jag med)
Lämplig mängd jästnärsalt och vinsvavla
20 g citronsyra. (Ta inte allt på en gång, börja med 10 g, smaka av vid någon omtappning. Eller ta mer citroner - men jag är snål).

Om man vill ha det runt 5% går det åt 1020 g socker till 12 l. Blir väl några promille extra av sockret i ingefäran och citronen också, men det orkar jag inte räkna med.

Första gången skar jag ingefäran i små bitar. Nästa gång mixade jag den till mos, vilket gav mer smak.

Först får du jäsa en mäsk på alltihopa + vatten. Börja med hälften av sockret (helst i form av sockerlag) och tillsätt resten när jäsningen avtar. Risk att jästen inte kommer igång om sockerhalten är för hög. Sila av efter max en vecka och justera upp volymen med vatten till den mängd du tänkt göra och låt stå tills det jäst klart. Tappa om ett par gånger tills det är helt klart. Använd i värsta fall nåt klarningsmedel. När det är helt klart och omtappat sista gången sötar du med valfritt gift och tillsätter ungefär 5 g socker per liter för kolsyrajäsningen. Tappa omedelbart på puteller och kapsylera. Kolsyrajäsningen brukar vara klar efter några dagar, max en vecka.

Tror det funkar att återanvända petflaskor med skruvkork, men är inte säker på hur bra de håller tycket om man vill spara drickan. Kanske pyser kolsyran ut när korken inte är plomberad? Själv använder jag ölflaskor och riktiga kapsyler. Kapsyler är billigt, men investering i kapsyleringsapparat krävs ju om du inte redan har en. Vinflaskor och kork-kork skulle jag inte våga använda. Tror korkarna kan flyga ur även om trycket inte är så högt. Kan bli kladdigt.

Det kommer att bli en tunn bottensats i flaskorna p.g.a. att en lilla jäsningen för kolsyran, men om man hanterar dem versamt och häller försiktigt så går det att undvika att få med den i glaset utan att så mycket går till spillo. Skulle lite slinka med gör det inget för smaken, gör bara att drycken inte ser helt klar ut. Som synes på bilden jag laddade upp.

Ett problem är att modern vinjäst är mkt mer potent än gamla tiders våtjäst. Det jäser fort! När det är så här alkolholsvagt är det risk att allt socker jäser slut redan på mäskstadiet, men det gör kanske inte så mycket. Känns bara konstigt för en gammal bryggare som är van att damejeannen står där och pluppar länge och väl.

Nästa gång ska jag prova att även ta med en del citonskal. Var rädd att det skulle ta över smakmässigt och bli för bittert, men man kan ju börja med lite och prova sig fram.Sidor: [1] 2 3 ... 10
Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.115 sekunder med 16 databasfrågor.