Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2017.12.15 - 03:18:36 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2 3 ... 10
 1 
 skrivet: 2017.12.14 - 22:09:45 
Startat av hemul - Senaste inlägg av hemul
Andra avsnittet av Köttets lustar handlar om uppfödning och slakt, fr.a. av gris. Det var inte så farligt som jag trodde, utom en sak. Själva avlivningen. De bedövas (kallade de det, men de måste ju dö redan där?) med koldioxid. De sänker ner en hel skock i ett kodioxidfyllt rum. De kvävs alltså och det tog tid och man såg ur de fick panik, klättrade på varandra och kämpade för att andas. Fy fan. Eftersom koldioxid bildar syra är det även plågsamt för dem på så sätt också. Visste inte att det gick till så. Jag trodde de använde el.

Hos uppfödaren fanns ingen halm, bara lite strö. Trodde det var lag på halm.  :sad:

https://www.svtplay.se/video/16240422/kottets-lustar/kottets-lustar-sasong-1-avsnitt-2

Om man bara hade råd att köpa bättre kött...  :cry:

 2 
 skrivet: 2017.12.12 - 14:50:00 
Startat av Sorla - Senaste inlägg av Sorla
Jaha, den där psykologen var inte mycket att ha. Jag tappade orken totalt efter att ha varit hos henne senaste gången i förra veckan. 15 minuter fick jag med henne. Trots att det var ett sedan länge bokat möte. Alltså, det var den ordinarie tiden jag fick av henne efter vår första träff, då hon konstaterade att jag behövde KBT en gång i veckan. Jag fattar absolut ingenting! 5 minuter gick till att jag svarade på frågan vad som hänt sedan senaste mötet. Sen gick 10 minuter till att hon gav mig tips på hur jag ska sysselsätta mig när jag går hemma. Baka bullar, julpynta, lyssna på julmusik, läsa bok..... Som att jag ens är på den nivån i energi!?! Var tog KBTn vägen? Nästa möte blev en preliminär tid i Januari. Kan bokas av om hon åker på sin semesterresa då. Och det är den plan jag har just nu. Förra mötet fick jag i uppdrag att identifiera mina tankefällor och då trodde jag ju givetvis att vi skulle prata om dem på det här mötet. Men de nämndes inte öht. Och uppdraget den här gången var visst att..... julpynta.....  :smack_head:

Jag kontaktade den braiga läkaren som skickade ett meddelande att han skulle ringa upp mig under de närmaste dagarna. Men jag väntar ännu. Nu skjuter han antagligen på det till nästa vecka då vi ska ses. Detta äter så kolossalt med energi, att inte veta vad som är nästa steg.

Nåväl, FK har i alla fall godkänt min första sjukskrivningsperiod. Alltid något.

 3 
 skrivet: 2017.12.11 - 03:50:24 
Startat av fetsmart - Senaste inlägg av hemul
Jag kommer ofta att tänka på det engelska ordspråket "Give a man a fish and you feed him for a day. Teach him to fish and you feed him for a lifetime.". Det är uppenbarligen inte parollen för universums största hälsosajt. :neutral:

 4 
 skrivet: 2017.12.10 - 22:44:55 
Startat av fetsmart - Senaste inlägg av fetsmart
Hemligheten för maximal smak är skinn, skrov och inkrom! En hel jävla kalkon så klart! Och såsen gör man på grädde!  :fork_off:

Word! Elementärt...

 5 
 skrivet: 2017.12.10 - 19:43:53 
Startat av hemul - Senaste inlägg av hemul
Veckovägning 357

Veckans resultat: +0.1 kg
Nu: -32.0 kg (95.5 kg)
Hittills den här månaden: -0.1 kg
Hittills i år: +2.1 kg
Sedan 15:e juni: +5.8 kg
Sedan armbrottet: +9.6 kg (85.9 kg)
Skärpning 5 veckor: -1.0 kg
Totalt från maxvikt: -40.5 kg

 6 
 skrivet: 2017.12.08 - 18:29:26 
Startat av fetsmart - Senaste inlägg av hemul
Såg ni receptet på kalkon för nån vecka sedan? Givetvis ska det vara snabbt och enkelt så man änvänder "kalkonfilé" - var nu den filén sitter. Och såsen görs på färskost. Knorren är denna: "Hemligheten för maximal smak är att ta tillvara stekskyn". Lär inte bli mycket till steksky av det där inte. Hemligheten för maximal smak är skinn, skrov och inkrom! En hel jävla kalkon så klart! Och såsen gör man på grädde!  :fork_off:


 7 
 skrivet: 2017.12.04 - 21:45:06 
Startat av hemul - Senaste inlägg av hemul
Jag hjälper till med fikat i ett sammanhang där det finns behov av glutenfritt ibland. Är less på att bara ha såna där riskakor för dem som inte äter gluten och vill inte köpa sånt där specialmjöl heller. För oss om inte vill äta bröd alls är det kört. Tänkte om fler har samma behov, så jag lägger ut receptet.  Det är en slags tacobröd. Tycker det blev jättegott. Lite segt. Halvmjukt. Går inte att rulla men väl vika ihop. Kan gå sönder i vecken. Tog olivolja istället för raps, och det var inte fel. Bovetet slog inte igenom sådär som jag tycker det brukar göra. Eller också fick jag tag på ovanligt smaklöst mjöl. Fin smak av majsmjölet. Och fin färg.


https://www.svt.se/recept/egna-tacobrod


8-12 kakor

    4 dl vatten
    2 dl
    bovetemjöl
    3 1/4 dl
    majsmjöl
    1 msk
    äppelcidervinäger
    ½ tsk
    salt
    ½ dl
    rapsolja + (rapsolja till stekning)

Så lagar du

1. Lägg alla ingredienser i antingen en hög blender och mixa tills slätt eller i en skål och mixa med en stavmixer. Det går också bra att blanda ihop alla ingredienser för hand i en skål, det tar bara lite längre tid att få det slätt.

2. Värm en gjutjärnsstekpanna över medelvärme med lite rapsolja i. När pannan är varm häller du i ca 1/2 - 3/4 dl smet (justera beroende på önskad storlek) och sprider ut det snabbt med baksidan av en stor sked.

3. Stek tills den ytan är helt torr då du vänder brödet. Stek den andra sidan tills den fått några bruna karakteristiska tortillafläckar. Lägg färdiga bröd på en tallrik täckt med en kökshanduk under tiden du steker resterande bröd.

Tips: Gör många och frys in till framtida tacokvällar!Povade att göra på plåt i ugnen för att det skulle gå fortare, men det gick inte alls det. Så stekpanna ska de va!

 8 
 skrivet: 2017.12.04 - 20:05:28 
Startat av hemul - Senaste inlägg av hemul
Fast jag kan komma med ett tips. Förra vintern fick jag en antal knölar på halsen. Den översta och största förstod jag själv var en lymfkörtel, men det var flera mindre, en bredvid struphuvudet. Och så små var de inte, syntes utanpå så att säga. En del var ganska ömma men jag kände mig inte direkt sjuk. Det var ju ändå lite läskigt, så jag ringde sjukvårdsupplysningen som tyckte nån borde titta på det. Hör och häpna, vårdcentralen måste haft en pryo den veckan, för jag kom faktiskt fram fast det var efter lunch. Läger-Hilda sköterskan som tog emot samtalet trodde förstås inte att det var nåt allvarligt. Kanske nåt insektsbett (i januari! :lol:). Vänta och se, tyckte hon. Var säkert inget de behövde se.

Då sa jag de magiska orden. Nähä, men jag ringde vårdupplysningen och de ansåg att en läkare borde titta på det här. Då ändrade hon tonläge och blev effektiv. Gräddfil, tid om bara någon timme. Fick träffa en trevlig ung läkare, typ AT, som var så grundlig att det var pinsamt (skulle klämma på hemulmagen, ljumskarna och allt möjligt otäckt). Först när jag gick därifrån gick det upp för mig att det säkert inte bara var för att hon var en färsking hon var så grundlig - hon var så klart orolig för lymfom. Google höll med. Men vid lymfom ömmar inte lymfknutorna, så jag stirrade faktiskt inte upp mig och det var ju heller ingenting. Tipptopp-värden. Troligtvis hade jag haft nån infektion på gång som kroppen vann över sa den snälla doktorn. Men det är väl klart att en sån sak ska kollas upp med det snaraste. Ur patientens synvinkel, alltså.  :whistle:

Så att säga att man ringt sjukvårdsupplysningen var bra! Kan man ju göra antingen man gjort det eller inte.  :biggrin1:

 9 
 skrivet: 2017.12.04 - 19:53:22 
Startat av hemul - Senaste inlägg av hemul
Fick just en julklapp från min (privata) vårdcentral.  :x_reindeer:

Smart va? Man måste lista sig. De får betalt. Bäst vore det ju om det räckte med det. Men det gör det ju tyvärr inte, så man måste optimera verksamheten. Steg ett för att maximera vinsten, d.v.s. undvika att patienter verkligen kommer dit och stör och tar upp värdefull tid, är så klart att se till att vara oerhört otillgängliga per telefon. Växeln öppnar 8 och stängs snarast efter det för fler samtal den dagen. Check! Steg 2 är att ha en sur vakthund i växeln som scannar bort de flesta av det fåtal som verkligen lyckas komma fram. Check! Steg 3 - samarbete med digitaldoktorn. Jösses, nu kan de nog fika hela dagen när de klarat av att sjukskriva ett antal för bonnförkylningar direkt på morron. Win-win! Ja, inte för patienterna förstås. Men de var väl aldrig med i kalkylen annat än som inkomstkälla. :rolleyes:

 10 
 skrivet: 2017.12.04 - 19:34:33 
Startat av hemul - Senaste inlägg av hemul
Nu har burkarna från GreenVits kommit. Två veckor precis tog det, inte fem som det stod på sajten. Selenkapslarna är lika små som D-vitaminkapslarna. Zinken är betydligt större, men samma lättsvalda kapseltyp.

Företaget ligger på en gata som heter Honeypot Lane. Det var gulligt, tycker jag.  :whink:

Sidor: [1] 2 3 ... 10
Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.072 sekunder med 16 databasfrågor.