Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.01 - 01:30:56 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2] 3   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Hur modifiera pannkaksrecept?  (läst 25700 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Monkan
Full Member
***

Smörklickar: 5
Offline Offline

Antal inlägg: 103


« Svara #15 skrivet: 2010.08.28 - 16:59:06 »

Tack! Skall prova!
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #16 skrivet: 2010.08.28 - 17:29:31 »

Ja 1 dl ska det vara, sorry!

Jag ändrade i ditt recept. Blev det rätt?  :smile:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Uppsalabo
Jr. Member
**

Smörklickar: 5
Offline Offline

Antal inlägg: 84


« Svara #17 skrivet: 2010.08.28 - 17:37:45 »

Ja, det blev rätt. Tack!
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #18 skrivet: 2010.08.28 - 21:48:06 »

Va? Går det helt utan "mjöl"?  :wacko:


Läser du inte mina recept  :so_mad: :club: ??

Jag lade ut ju detta under sommaren

http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,1960.0.html

Vi har levt på dom hela sommaren sedan upptäckten!
Minst 5 gg / veckan med vaniljsås/ grädde/ vaniljglass + jordgubbar

Man ska bara steka dom som småplättar eller dela
 en stor pannkaka i 4 delar och vänder dom bit för bit.

Vi gör den på 18 ägg +9 dl grädde,( för fem hungriga stora människor) men byter ut oftast 2 dl grädde till 2 dl bubbelvatten, de blir lite krispigare då.
Om man vill få mer fastare pannkakor räcker det 1 dl vetemjöl på den där stora satsen på18 ågg.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #19 skrivet: 2010.08.28 - 22:23:10 »

Jo, jag läser. Men jag glömmer.  :shy:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Monkan
Full Member
***

Smörklickar: 5
Offline Offline

Antal inlägg: 103


« Svara #20 skrivet: 2010.08.30 - 20:25:17 »

Tack Uppsalabo!  :flowers:
Nu har jag provat att göra ditt pannkaksrecept med 3 ägg och 1 dl grädde (+ en gnutta salt och en 1/2 tsk socker). Det blev succé hos barnen. Sedan äter dom ju pannkakor med sylt så det är ju inte direkt LCHF... Jag stekte dom i en liten teflonpanna och gjorde dom tillräckligt tunna. Succé hos mig också! Fast jag åt min med vispad grädde bara. Jättegott och inte det minsta omelettsmak som jag hade befarat. Verkligen ett höjdarrecet!  :thumbsup:
Loggat
Uppsalabo
Jr. Member
**

Smörklickar: 5
Offline Offline

Antal inlägg: 84


« Svara #21 skrivet: 2010.08.30 - 21:19:20 »

Vad roligt att höra!  :smile:

Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #22 skrivet: 2010.08.30 - 22:17:18 »

Tack Uppsalabo!  :flowers:
Nu har jag provat att göra ditt pannkaksrecept med 3 ägg och 1 dl grädde (+ en gnutta salt och en 1/2 tsk socker). Det blev succé hos barnen. Sedan äter dom ju pannkakor med sylt så det är ju inte direkt LCHF... Jag stekte dom i en liten teflonpanna och gjorde dom tillräckligt tunna. Succé hos mig också! Fast jag åt min med vispad grädde bara. Jättegott och inte det minsta omelettsmak som jag hade befarat. Verkligen ett höjdarrecet!  :thumbsup:
Är det teflonpannan som är hemligheten? För har man för tunna pannkakor i järnpanna bränner allt fast. Och dessa bör bli ganska så tunna, trots allt.
Eftersom det är äggstanning som man steker, så bör det ju inte smaka omelett. Det är ju mycket mustigare i smaken och utförandet!
Men hur mycket fett behövs? Tänker som så att man behöver mer fett till sådana här pannkakor än vanliga. Stämmer det?
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
Uppsalabo
Jr. Member
**

Smörklickar: 5
Offline Offline

Antal inlägg: 84


« Svara #23 skrivet: 2010.08.30 - 22:42:38 »

Jag steker mina i gjutjärnspanna. Förut när jag gjorde vanliga pannkakor i samma panna brände de alltid fast men dessa går bra konstigt nog. Jag har i ganska mycket smör och steker en bra stund innan jag vänder. Det är klart, någon gång ibland fastnar de och går sönder men det gör inte så mycket.
Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #24 skrivet: 2010.08.30 - 23:06:39 »

Spännande! De är alltså såpass fasta. Det trodde jag inte. (Något som du säkert förstod av mitt tidigare inlägg.)
Alla pankisar behöver mycket smör, men då kanske dessa behöver ännu mer.  :whink:

Måste iaf testa någon dag. För det låter inte helt fel med en pannkaksmet utan mjöl!
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #25 skrivet: 2010.08.31 - 07:37:34 »

Jag kompar fullt ut Uppsalabo här.
Våga testa bara :thumbsup:, stek som vanliga plättar och räkna med att dom kan gå lite sönder.
Det blir braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #26 skrivet: 2010.08.31 - 07:38:45 »

Om man av någon anledning vill testa skulle jag tro att lite pofiber fungerar också ( för den som inte klarar av lite vetemjöl).
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #27 skrivet: 2010.08.31 - 15:23:31 »

Men det är ju inget mjöl i?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Monkan
Full Member
***

Smörklickar: 5
Offline Offline

Antal inlägg: 103


« Svara #28 skrivet: 2010.08.31 - 21:39:49 »

Hej!
Jag tycker att det generellt sätt är lättare att steka pannkakor i teflonpanna, dvs även vanliga. Och jag har ungefär lika mycket smör till dessa pannkakor som till vanliga. Dvs ganska mycket  :lol:
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #29 skrivet: 2010.08.31 - 22:27:35 »

Men det är ju inget mjöl i?

Jo, men man kan tillsätta en smula om man VILL få dom lite fastare av någon anledning ( hos oss tex. när vi får gäster)
Loggat
Sidor: 1 [2] 3   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544