Du kan minska tills det ser ut sirap eller som sån där fond på flaska du vet. Fast så mycket kokar jag nästan aldrig ihop.
Klart du kan frysa i islåda. Men jag måste tipsa om mitt enkla sätt som jag kom på efter flera års jagande efter väldigt små burkar.
Frys i platta paket i plastpåsar helt enkelt. D.v.s. fyll påsen bara till en fjärdedel eller så. Sno ihop den i toppen och sätt en gummisnodd om. Lägg den platt i frysen så buljongen rinner ut och fyller hela påsen. Vik upp öppningen och palla upp den med nåt så du inte riskerar att det börjar läcka trots gummisnodden.
Sen har du en stor kaka buljong du kan bryta eller skära så mycket du vill av. Man kan också ta fram hela kakan och skära upp den i lagoma bitar och förpassa dem till frysen igen, så man slipper kladda ner händerna varje gång. Buljongen blir inte stenhård som is, så det funkar fint båda att bryta och skära om den inte är en stor klump utan en ett par centimeter tjock kaka.