Mervis mans favorit!
Originalinlägg här- 500 g hasselnötter (eller andra nötter/mandel - blanda)
- 15 ägg (700g)
- 250 g smör
- 110 g grädde (½ kopp)
- 100 g vetemjöl (4 msk)
- 25g brödsmulor (1 msk)
- 2 strukna tsk bakpulver
Mixa nötterna till mjöl. Blanda i vetemjöl och bakpulver. Blanda i äggen. Tillsätt grädden och sedan det smälta smöret. Blanda ordentligt. Häll i rikligt smörad och försiktigt bröad form. Man kan byta ut skorpsmulorna mot mandelmjöl om man vill det, eller klä formen med bakpapper istället för att smöra och bröa.
Grädda ~40 minuter i "varm ugn". 200-225 °C tror jag funkar.
Brödet bli väldigt bra i konsistensen och är mycket matigt och mättande.
Receptet norpat från Kwasniewskis böcker.