Va, det finns inga fågelrecept än
DET måste jag ändra genast! :
Nu är det som så att jag HADE ett recept för länge sedan men brukar laga den här rätten lite efter "känslan" och vad som finns i kylskåpet. Det är nog inte så noga.
Man tar altså
kycklinglårfiléer (går säkert också med kycklingfiléer) och steker dem i några minuter. Sedan
saltar och
pepprar man dem. OBS med saltet för nu ska de lindas in i
Serranoskinka (funkar även med bacon) och den är ju redan salt.
Lägg över dem i en ugnsfast form och häll över såsen.
Såsen görs av
grädde (så att köttet nästan täcks - jag brukar ta ca 5 dl) som smaksätts med ca 2 msk
balsamvinäger (jag älskar balsamvinäger och tar därför lite mera) samt ganska mycket
oregano.
Ställ in formen i den varma ugnen (ca 200 grader). Det tar ca 20 - 30 minuter beroende på mängden.
Jag har även lindat in köttet rå och det fungerade också; det behövde bara lite längre tid i ugnen.