Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.23 - 05:44:00 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2 3   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: oops från finska topp-10-lowcarp-resept-listan  (läst 35478 gånger)
0 Medlemmar och 3 gäster tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« skrivet: 2009.01.13 - 19:53:45 »

Oops !

så enkelt så genialiskt !

18 ägg
200g färskost ( philadelphia )
2 tsk bakpulver
salt och sötning efter behov

Det blir nästan 3 hela ungsplåtar av den här mängden

1) dela ägggulor och vitor
2) vispa vitor till ett hård skumm ( tänk maräng )
3) blanda gulor, färskost och bakpulver ( ev. salt /sötning)
4) blanda gulor försiktigt i vitskummet

stek i ugnen 150 grader  ( tiden beror lite på tjockleken, men 15 minuter kan vara ett riktmärke)

Och nu börjar det roliga: :w00t: :w00t:
Den fungerar riktigt bra som tårtbotten och  rulltårta ( är mjuk och håller bra ihop)
man kan steka det på stekpannan som pannkakor, så goda och krispiga de bli, ser ut precis som vanliga pannkakor och smaken är helt enkelt ... mmm. gott !!! ( min satts innehöll 1 tsk salt och det var för mycket för pannkakor , jag tror att man klarar sig bra utan, socker hade jag 2-3 msk, men jag tror att det fungerar utmärkt utan socker också )

Dagens roligaste var att göra varma mackor av dom i voffeljärn ; ni vet,; bröd, ost,  kryddor, skinka tomat, ost, bröd och pressa så att osten smälter. Det var verkligen på riktigt med nästan noll kolisar !

jag tror att en chokladrulltårta skulle inte vara en omöjlighet.

Jag dräglar över tanken om en tårta med denna botten ( kanske med kakao) , fjällmors glass och lite bär   :w00t:

Loggat
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2009.01.13 - 20:11:03 »

 :eeek:

men!

Vi har pratat om en liknande utveckling av recept härhemma. Men inte kommit till skott. SÅ skoj att det funkar ju!!! :clapping:

Måste testa....

 :rolleyes:
Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2009.01.13 - 20:36:38 »

Är inte det där väldigt likt hemulbröd?  :blink:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Bookia
Hero Member
*****

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 622



« Svara #3 skrivet: 2009.01.13 - 20:44:10 »

Philadelphiaost är ju ettersalt tycker jag.  :shake_head:

Svårt att göra något "sött" med bottnen då. Fast mascarpone skulle väl säkert funka istället? Trots att det är inte lika hårt?  :blink:
Loggat

All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.
We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2009.01.13 - 20:47:46 »

Det är mer ägg i förhållande till ost va? Och mer gulor.  :confused3:

Blir det mer poröst i konsistensen?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2009.01.13 - 21:01:39 »

jag håller också en slant på mascarpone bookia. Hur jag nu ska få tag i det här i fjällen  :blink:

Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2009.01.13 - 21:33:31 »

Gör den själv!  :lmao:

Varför just mascarpone? Vilken färskost som helst borde väl funka.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Bookia
Hero Member
*****

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 622



« Svara #7 skrivet: 2009.01.13 - 21:58:54 »

Tja, det är inte jag som har experimenterat med oops men kanske har krämigheten något att göra med att konsistensen blir lyckad.
Alla färskostar är saltade, så återigen lär de inte funka med köpta färskostar ifall man vill göra något sött. 

Varför inte delge oss receptet på hemgjord mascarpone hemul!?  :flirting:

Loggat

All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.
We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #8 skrivet: 2009.01.14 - 08:51:00 »

oops är väldigt likt hemulbröd men oops är inte så brödaktig. Den väsentliga skildnaden är just "utan mjöl".

Jag gjorde födelsedagstorta av oops ( då utan salt och med lite stevia och 1-2 msk socker ) då kändes det inte salt alls, den  gjorde  bara sitt jobb mellan fruktmosen .

Det blir intressant om någon hinner testa med egengjort ost den som Hemul har i sin recept, det borde fungera även om konsistensen är inte riktigt samma som philadelphian, eller ?

Loggat
Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« Svara #9 skrivet: 2009.01.14 - 14:29:25 »

Detta receptet finns på norska forumet undet Oopsi-rolls.

Jag använde lidl:s mjukost Pic-Frisch Classic. Den är inte så salt som Philadelphia'n.

Smakade lite för mycket ägg, men gick ganska bra till varma mackor.

Tyckte dock att "brödet" blev lite för torrt när det leggat kvar framme, det blev som fnöske då.
Loggat

Vira
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #10 skrivet: 2009.01.14 - 20:28:21 »

Jag förvarar " brödet" i kylen med bakplåtspapper mellan bitarna.
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #11 skrivet: 2009.01.16 - 18:00:56 »

Jag gjorde en ny sats av oops till sonens födelsedagstårta och använde ingen sötning på degen för jag tänkte att det blir mycket söta saker mellan och på tårtan.
Men det blev inte så som jag trodde, visst åt alla upp och såg glada ut.
Det blir för salt av philadelphia om man inte sötar alls. ( och då är det acceptabelt)

Hemulens hemmaost / marcapone måste testas till nästa tårtbaket.

Men fortfarande kvarstår faktumet att det blir vansinngt goda crepes och " våffeltryckta" fyllda bröd av färdigstekta oops !
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #12 skrivet: 2009.01.16 - 18:30:21 »

Men varför inte göra det på vanlig ostmassa eller keso då? Man kan mixa keso så det blir rätt slätt. Eller kvarg (kesella).
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #13 skrivet: 2009.01.16 - 19:15:25 »

 :clapgrin:, jag gör som du lär: lämnar ut ett recept och låter andra modifiera det åt mig  :lick:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #14 skrivet: 2009.01.16 - 21:15:55 »

 :rolleyes:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1] 2 3   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544