Oops !så enkelt så genialiskt !
18 ägg
200g färskost ( philadelphia )
2 tsk bakpulver
salt och sötning efter behov
Det blir nästan 3 hela ungsplåtar av den här mängden
1) dela ägggulor och vitor
2) vispa vitor till ett hård skumm ( tänk maräng )
3) blanda gulor, färskost och bakpulver ( ev. salt /sötning)
4) blanda gulor försiktigt i vitskummet
stek i ugnen 150 grader ( tiden beror lite på tjockleken, men 15 minuter kan vara ett riktmärke)
Och nu börjar det roliga:
Den fungerar riktigt bra som tårtbotten och rulltårta ( är mjuk och håller bra ihop)
man kan steka det på stekpannan som pannkakor, så goda och krispiga de bli, ser ut precis som vanliga pannkakor och smaken är helt enkelt ... mmm. gott !!! ( min satts innehöll 1 tsk salt och det var för mycket för pannkakor , jag tror att man klarar sig bra utan, socker hade jag 2-3 msk, men jag tror att det fungerar utmärkt utan socker också )
Dagens roligaste var att göra varma mackor av dom i voffeljärn ; ni vet,; bröd, ost, kryddor, skinka tomat, ost, bröd och pressa så att osten smälter. Det var verkligen på riktigt med nästan noll kolisar !
jag tror att en chokladrulltårta skulle inte vara en omöjlighet.
Jag dräglar över tanken om en tårta med denna botten ( kanske med kakao) , fjällmors glass och lite bär