Köpte en liten rökt skinka på grossen. De var ganska olikformade, lite knotiga så där. Såg ju lovande ut tyckte dumma jag. När jag tog mig en provskiva var det sån där helt slät och homogen skit, inte en fiber i sikte, som de där snuskiga skivorna man köper i påläggspaketen. Dalsjöfors kött var märket. Har en fin logga där det står "Styckmästare Larsson" och den käcka devisen "Smakrikt kött från traktens gårdar". Jo hejsan. Den är översalt, för att dölja bristen på köttsmak antar jag, och man kan krama vatten ur den.
http://www.dalsjoforskott.se/bra-kott-i-hundra-ar/Detta dåliga köp gjorde att jag kom att tänka på att CG hade en liten hög med skinkor som var skyltade helmuskelskinka i julas. Förvirrad frågade jag i charken om detta innebar att de andra skinkorna inte var det, utan att de var fejk, sånt där tumlat kött eller värre. Ingen visste (sa de i alla fall). Nu googlade jag. Har Wikipedia rätt SKA helmuskelskinka vara märkt helmuskelskinka. Är den inte det är det tumlat. Det finns grader i helvetat också, det kan vara mer eller mindre dåligt.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Skinka"Skinka av helt kött ska saluföras under benämningen helmuskelskinka" står det. Det låter ju som något slags myndighetsdirektiv, eller hur? Är det så så är det ju helt sjukt! Lite längre ner:
Denna industriprodukt får enligt Livsmedelsverket kallas skinka (se även spam),
medan den genuina varan måste bära etiketten "helmuskelskinka"Det borde väl för fan vara tvärt om! Skinka borde vara skinka och fuskskinka borde ha krav på tydlig märkning!
Jag blir så trött. Hur mycket är det så här med? Jag minns när jag till slut insåg varför kycklingen plötsligt blev så äcklig, trodde det var jag som stekte den fel på nåt sätt. Hade känt så i åratal och i princip slutat köpa kyckling när jag upptäckte att kyckling numera hade en innehållsförteckning och innehöll en massa sockersaltlösning. Tror den sprutade kycklingen smakar bättre nu, de har väl förfinat metoden, men då i början var den vidrig. Köttet blev liksom grynigt.
Arg!
Here's for you, Google:
Rökt skinka från Dalsjöfors chark suger grisstjärt och Styckmästare Larsson skulle antagligen vända sig i sin grav om han visste vad de gjorde.