Tina
|
|
« Svara #15 skrivet: 2012.05.23 - 21:21:56 » |
|
Får se om jag ger mig på det någon dag. Tack för receptet.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #16 skrivet: 2012.05.24 - 08:15:16 » |
|
nej, tomatPURE. som nödketchup utmärkt!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #17 skrivet: 2012.05.24 - 11:36:21 » |
|
OK, men jag har inte gjort på tomatpuré, så det kan jag inte svara på. Jag tror inte det blir lika bra. Som du säger är det ju redan ketchup nästan och man måste ju koka länge för att få smaken ur kryddorna.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #18 skrivet: 2012.05.24 - 18:29:26 » |
|
vet inte, men jag menade som nödlösning. Jag tror man kan lägga kryddorna däri och koka upp och sen låta det dra några dagar också.
Jag gör tomatgrejs till pizzan och det är nästan som ketchup. tomatpure, vitlök, salt o peppar, litet soya, litet andra kryddor. mums
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #19 skrivet: 2012.05.24 - 20:05:21 » |
|
Tror det blir godare på konserverade tomater i så fall, men går gör det säkert.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #20 skrivet: 2012.05.25 - 02:01:43 » |
|
Tomatpuré till hempizza??? Nope, det är underkänt. Liiiiite kan man få ha i. Men tomatsås ska vara med krossade tomater, gul lök och vitlök. Samt en massa örtkryddor. Det bara är så!
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #21 skrivet: 2012.05.25 - 06:08:55 » |
|
då äter jag underkänd hempizza som alla vi gillar jag tycker om concentrerade smaken tomatpure ger istället för våta fuktiga burktomatsåsen... och om man kokar in den är det ju i princip samma som tomatpure
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #22 skrivet: 2012.06.01 - 17:22:52 » |
|
Nu har jag försett mig med två andra smaker Lousianasås, Japapeño och Chipotle. Ska bli kul att testa i nån gryta. Provade bara att doppa en bit salami försiktigt i en droppe av varje och de här var starka!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #23 skrivet: 2012.06.01 - 17:47:20 » |
|
Det lät smaskigt, får bli en tur till Willys imorgon, står dom bland ketchupen?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #24 skrivet: 2012.06.01 - 18:35:47 » |
|
Jag tror de stod intill såna där större flaskor med chilisås och det är nog i närheten av ketchupen. Det var lätt att hitta ivf.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #25 skrivet: 2012.06.01 - 20:49:09 » |
|
Ok, tack för tipset.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #26 skrivet: 2012.06.02 - 18:51:57 » |
|
Hittade men fick leta där de har utländska grejer, har köpt vanlig och chipottle
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #27 skrivet: 2012.06.02 - 19:12:05 » |
|
Prova den vanliga i majjo och grädde (eller CF) till ägg- och räksallad eller liknande. Det blir nästan lite Rhode Island stuk, fast starkare.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #28 skrivet: 2012.06.02 - 19:41:12 » |
|
Oj så gott fast jag blev lite avvaktande mot cf idag, har registrerat i matdagboken och i min måltid blev det lika många kalorier för cf som för köttet. Man blir lite nojig av att räkna kalorier Har bestämt att jag inte ska överstiga 2000 på en dag och då får man vara försiktig med cf och grädde inser jag.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #29 skrivet: 2012.06.02 - 20:33:57 » |
|
Fråga mig! Vad tror du jag har skurit ner på? Fast jag äter fortfarande grädde, men jag snålar en hel del med smöret när jag steker och det är slut med mackor, då går det åt mer smör.
Fast jag ska börja en ny fas med lite lösare boliner ett tag nu tror jag. Vi får se.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|