Det finns stora skillnader gällande att äta sallad här i Sverige och i Tyskland. I Tyskland äter man ALDRIG en sallad utan dressing! När jag kom hit var det mycket ovanlig för mig att sallden serverades som den var
Men när jag bjuder hem folk bjuder jag ju alltid på sallad på "mitt" vis som jag gärna vill dela med mig:
1/2 normalstor eller en hel liten lök (beroende på storleken) hackas fint
2 msk vinäger (jag tar alltid salladsbesticks-skeden)
2 msk (lite drygt) oliv- eller rapsolja
ca 1/2 tsk salt (lite drygt)
svart pepper
samt en liten skvätt sojasås
Det här är "basen" men oftast lägger jag i lite färska eller torkade örter, t.ex. dill när jag gör morrots- eller gurksallad samt minst en halv burk creme fraiche.
Provar! Jag lovar det smakar jättegott!
P.S.: Creme fraiche använder jag oftast till "tunga" sallader men ska jag göra en sallad där bladen är känsliga, då använder jag hellre en skvätt grädde i såsen.