Det finns stora skillnader gällande att äta sallad här i Sverige och i Tyskland. I Tyskland äter man ALDRIG en sallad utan dressing! När jag kom hit var det mycket ovanlig för mig att sallden serverades som den var
![:shock:](https://forum.fetbobba.net/Smileys/bobba/shock.gif)
Men när jag bjuder hem folk bjuder jag ju alltid på sallad på "mitt" vis som jag gärna vill dela med mig:
1/2 normalstor eller en hel liten lök (beroende på storleken) hackas fint
2 msk vinäger (jag tar alltid salladsbesticks-skeden)
2 msk (lite drygt) oliv- eller rapsolja
ca 1/2 tsk salt (lite drygt)
svart pepper
samt en liten skvätt sojasås
Det här är "basen" men oftast lägger jag i lite färska eller torkade örter, t.ex. dill när jag gör morrots- eller gurksallad samt minst en halv burk creme fraiche.
Provar! Jag lovar det smakar jättegott!
![:lick:](https://forum.fetbobba.net/Smileys/bobba/lick.gif)
P.S.: Creme fraiche använder jag oftast till "tunga" sallader men ska jag göra en sallad där bladen är känsliga, då använder jag hellre en skvätt grädde i såsen.