Kan man saltkoka all kött?
idalinda:
Yes, nu börjar det nystas lite svar ur er!!
Jo Saltrullen är som smörgåspålägg, och för mig smakar det mycket som mormors julskinka trots att detta var är en nötrulle.
Vi köper nötkött direkt från bonden och får alltid alla delar i 1kg förpackning.
Maken älskar grytkött, men jag själv börjar vara lite trött på att gryta så ofta som vi har.
Alla älskar saltrullen, så nu ska det RIMMAS här framöver!
Jag tror att rullen är annars det segaste som finns, men med det recepetet som jag har blir det väldigans enkel matlagning.
Jag kan ta biten ut ur frysen till kylen 1-2 dagar innan, kokar ett saltlag ( typ 1 dl salt till 2 liter vatten... om jag minns rätt),
sedan stoppar man köttet i saltlaget och låter den ligga i kylen 1-2 dygn. Därefter kokar man ca. 3 timmar och låter den sedan svalna.
förvaras i kylen flera dagar ( men hos oss varar den som sagt några timmar...)
Det är så smidigt när man kan ända planer med den. Jag menar, när jag tar annars kött till upptidningen måste jag har framförhållning
men upptidningtiden, om antal folk som är hemma och äter, om tiden jag har åt matlagningen den aktuella dagen.
och sedan ändras planeringen, ingen är hemma och i värsta fall inte jag heller, eller är så trött att jag inte orkar fixa någon avancerat middag.
Tacka vet jag saltrullen som kan vänta några dagar hit och dit!
Så definitivt ska jag testa att rimma alla framdelar :nod-yes:
hemul:
Rimmad oxbringa är ju en klassiker och mycket gott. Inte som smörgåsmat dock.
Mynlen:
kokar man i saltlaget? kommer nog att testa någon gång!
hemul:
Nej, i vatten utan salt iom att bringan redan är salt. Men om jag inte rimmar min så hårt, så kan jag ta lite salt i lagen också om jag tror det är risk att köttet ska bli för urlakat.
idalinda:
Fast saltrullen kokar man också i det laget det ligger först i.
Jag hittade äntligen en sida på min musei-kokbok, jag hade letat där i början av köttdelen, men den fanns som allra sist innan fågel.
I vilket fall blev jag inte så mycket klokare.
OXbringa, vad är det för del? jag har inte någon köttbit med en sådan skylt.
Likabra stog det att saltrullen skulle tillagas så som jag gjorde, men inget om någon annan bit skulle tillagas på samma sätt.
Det fanns en lång lista om olika bitar som skulle kunna saltas för att kunna förvaras länge.
Rulle är ju en bakdel av djuret, men framdelar skulle annars passa på långkok. :crazy:.
Jag har nu tagit ut en högrev och funderar att göra ett test med den under helgen.
Tror ni att man skulle kunna testa saltrullereceptet till rostbiff? Jag tycker att det är svårt att få något smak på ungstekt kött.
De kräver alltid någon smakande sås för att det skulle fungera.
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida
[*] Föregående sida