Kan man saltkoka all kött?
idalinda:
Vi är förälskade i saltrulle :inlove:!
Men vi får bara en sådan rulle / beställning, typ 3-4 gånger / år.
jag kokar alltså en riktigt saltlag där köttet får ligga 1-2 dygn i kylen, sedan kokar man den ca. 3 timmar och låter kyla ner.
Det blir så gott som kallskuret och tar slut på en lördageftermiddag, den som inte är på allerten, blir utan.
SÅ nu undrar jag vilka andra köttbitar fungerar för den här behandlingen?
Mynlen:
Hm.. jag vill gärna veta hur du gör det, litet mer än vad du skriver så. är nyfiken på saltrulle...
Ninnan:
hmm :hm-hm: kokar man en med sämre kött får man koka den i 6 tim.!
eller? :whistle:
hemul:
Du snackar rimning helt enkelt. Det går nog att rimma det mesta, frågan är väl vad man gör med det sen.
idalinda:
Citat från: hemul skrivet 2011.08.24 - 01:26:34
Du snackar rimning helt enkelt. Det går nog att rimma det mesta, frågan är väl vad man gör med det sen.
Jag vill desperat veta något vad det ni hummar om.
jag är ju helt kötthanteringsnovis och försöker ivrigt lära mig.
Kan man jämställda all stekkött med rulle eller all grytkött med rulle?
All kött går ju att koka, det har jag lärt mig av mina kokböcker.
Om det går att rimma det mesta, vad är alternativen att göra med dom sedan?
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida