Borde ringa dem och fråga. Är det opastöriserad så är det ju toppen. Pliva Trade var ett tag distributör för det underbara Sel Marin också, men det verkar ha försvunnit ur deras katalog nu.
Apropå originalämnet för tråden så kan jag meddela att nu när jag äter surkål igen så är det torpedbajsning direkt på morgonen som gäller, oftast före frukost. Och det är inte fibrerna, för att äta mycket färsk kål och sånt har jag testat förut. Hade ingen effekt alls. Så det gäller att hålla produktionen uppe så jag alltid har surkål, men det ska väl vara lätt med den nya fina krukan som inte behöver passas.
Apropå det så är det lite läskigt att inte se vad som händer där inne. Jag är ju van vid glas och då kan man ju dunka till burken lite och se att det stiger upp bubblor så man vet att det kommit igång. Senare ser man ju bubblorna ändå. Väntar ivrigt på första pluppet från locket, men det är ju jättetungt så det måste nog byggas upp rätt rejält tryck därinne innan det lyfter.