Variant på gubbröra som jag ätit till frukost i en vecka nu. Det är beroendeframkallande.
1/2 liten rödlök
2-4 ansjovisfiléer + lite spad
2 kokta ägg
2 kokta äggulor
20 g smör
(eller efter smak)
Finhacka löken och lägg den i en hög på en assiett. Lägg på ansjovisen och häll på lite spad. Mosa ansjovisen med en gaffel så den blandar sig med löken. Maka ihop det hela lite i mitten på tallriken.
Hacka äggen rätt smått och häll i en hög över lök- och anjovishacket. Skira smöret (med lite salt om det är osaltat). Strila det över ägghacket och försök fördela det jämt.
Ät och njut!
Det blir ännu godare med skirat smör. Klart man kan blanda ihop allt bara, men jag tycker det är gott med det smörindränkta milda ägghacket över och den starka ansjovis- och lökblanding under. Blir en brytning liksom.
För den kolhydratskrämde.
g | fett | prot | kh
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Lök 30 | 0.06 | 0.39 | 1.44
Ansjovis, Grebbestads 15 | 1.50 | 1.50 | 2.10
Ägg 110 | 11.33 | 13.75 | 0.33
Äggula 38 | 9.50 | 5.89 | 0.08
Smör 20 | 16.00 | 0.12 | 0.08
Summa
fett: 38.39 g; protein: 21.26 g; (0.39) kolhydrat: 4.03 g; Kal: 448.23 kcal
Energifördelning (E%):
fett: 77.08; protein: 18.97 (0.35); kolhydrater: 3.60