Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.24 - 08:20:36 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 93   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Ekubs viktfunderingar  (läst 541226 gånger)
0 Medlemmar och 3 gäster tittar på detta ämne.
Ekub
Superhero
******

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 1471


« Svara #210 skrivet: 2010.07.17 - 17:32:08 »

Btw, hittar inte Krups i testet  :glare: Sitter du och hittar på gojja va?!  :kungfu:  :lmao:
Loggat

Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #211 skrivet: 2010.07.17 - 18:31:47 »

Jag tycker det blir godare om man kokar, men båda blir gott. Kokad smakar mer "riktig glass", som även köpteglass smakade förr, men sån har du väl aldrig smakat i varje fall.  :lick:

Nej, det tar inga 12 timmar! Gör som jag sa och ställ byttan i diskhon, byt vatten några gånger och spola så det blir riktigt kallt först.

Det är klart man måste blanda med grädden först! Hur i helvete ska man kunna blanda färdig glass med grädde? Är du säker på att du fattar instruktionerna rätt?  :huuh:

Jag köpte vanilstång och massor med ägg och grädde när jag var och handlade. Jag vill också ha glass nu!  :dribble:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #212 skrivet: 2010.07.17 - 18:33:31 »

Btw, hittar inte Krups i testet  :glare: Sitter du och hittar på gojja va?!  :kungfu:  :lmao:

 :max-shock: :sadsad:

Andra från höger i tabellen i PDF-en.  :fork_off:

Men då ska man ju fatta att man ska klicka på länken där det står "Ladda ner hela testet här" också!  :club_idiot:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ekub
Superhero
******

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 1471


« Svara #213 skrivet: 2010.07.18 - 10:36:05 »

Blir det godare om man kokar så kokar jag! Tog receptet på sidan me 3 äggulor, 3 dl grädde, 3 msk florsocker och 1 msk vanillin. Fast jag her ner mald vaniljstång ist. Så kokar jag det bara tills det blir lite tjockare, kyler och glassar!?

Nä, jag hittar verkligen ingen sådadn flik. Finns på testen på sidan men inte huvudtestet, glasstestet :cry:
Loggat

Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
Ekub
Superhero
******

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 1471


« Svara #214 skrivet: 2010.07.18 - 10:38:13 »

Jag måste få sägag att den fliken satt för lååångt upp  :rolleyes: Hur ska man kunna hitta den där?! :whistle: Anyways så är det uppföljaren som b.l.a. har automatstopp
Loggat

Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #215 skrivet: 2010.07.18 - 12:05:13 »

Nej, nej! Jag menade inte KOKA bokstavligt.

Varm mjölken med vaniljstång och låt det stå och knappt sjuda ett tag. Sen kan man lägga på locket och låta det stå eftervärmen bara, minst en halvtimme eller så.

1. Vispa ägguolorna pösiga med socker så gott det går med reducerad mängd.

2. Rör försiktigt ner den varma mjölken i gulorna, inte tvärtom. Detta för att golorna inte ska koagulera.

3. Värm nu blandningen försiktigt under ständig omrörning. När det börjar småtjockna, så ta bort det från värmen. Det behöver inte bli jättetjockt, lite tjockare än från början räcker, det blir tjockare när det kallnar. Blir det för varm blir det äggröra och det går på ett ögonblick!


Skit i att koka första gången. Att det blir godare gäller nog speciellt vaniljglass. Har man smaksättning och använder pulvervanilj gör det nog inte så stor skillnad.

Citat
Anyways så är det uppföljaren som b.l.a. har automatstopp

Men testet är ju jättegammalt. Köpte du din på loppis eller?   :evil_grin:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ekub
Superhero
******

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 1471


« Svara #216 skrivet: 2010.07.18 - 14:22:47 »

Ahhh oki :)

Man kan ju undra, men jag köpte den på netonnet för en 500.- kanske blev totallurad där  :angry:
Loggat

Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #217 skrivet: 2010.07.18 - 14:38:01 »

Äsch! Kör en laddning nurå!  :club:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ekub
Superhero
******

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 1471


« Svara #218 skrivet: 2010.07.18 - 14:57:34 »

Håller ju på ju  :lick: blev vaniljglass och sen slängde jag i lite hackad choklad  :cool: Ser väldans sörjigt ut just nu, rätar väl ut sig  :smile:
Loggat

Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #219 skrivet: 2010.07.18 - 15:00:43 »

Haru satt igång den?

Här har du en som verkar nöjd med sin Krups.
http://www.recepten.se/artiklar/glassmaskin.html
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ekub
Superhero
******

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 1471


« Svara #220 skrivet: 2010.07.18 - 15:10:58 »

Färdig. Vet inte om jag ble så väldans impad :blink: Fick tag på ett dåligt recept me tro ja  :blink: Effekten  borde väl bli densamma om man fryser två skålar med is mellan och vispar i den, lr?
Loggat

Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #221 skrivet: 2010.07.18 - 15:12:20 »

Orkar du stå där och vispa då? På vilket sätt blev den dålig?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ekub
Superhero
******

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 1471


« Svara #222 skrivet: 2010.07.18 - 15:38:42 »

Glassen smakade ägg, men det är ju receptets fel. Vet inte, jag tappade glassgnistan lite  :sad:
Loggat

Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #223 skrivet: 2010.07.18 - 16:39:53 »

Men hade du inte sötning och vanilj och prylar i då?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ekub
Superhero
******

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 1471


« Svara #224 skrivet: 2010.07.18 - 18:54:15 »

Jo! Tog det receptet som var på sidan du skicka. 3 äggulor, 3 dl grädde, 3 msk florsocker och 1 msk vaniljsocker. Hackade i lite chokla och när det inte ble gott slängde jag, i ett desperat försök att få god glass, i lite sylt.
Loggat

Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
Sidor: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 93   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544