Nej, nej! Jag menade inte KOKA bokstavligt.
Varm mjölken med vaniljstång och låt det stå och knappt sjuda ett tag. Sen kan man lägga på locket och låta det stå eftervärmen bara, minst en halvtimme eller så.
1. Vispa ägguolorna pösiga med socker så gott det går med reducerad mängd.
2. Rör försiktigt ner den varma mjölken i gulorna, inte tvärtom. Detta för att golorna inte ska koagulera.
3. Värm nu blandningen försiktigt under ständig omrörning. När det börjar småtjockna, så ta bort det från värmen. Det behöver inte bli jättetjockt, lite tjockare än från början räcker, det blir tjockare när det kallnar. Blir det för varm blir det äggröra och det går på ett ögonblick!
Skit i att koka första gången. Att det blir godare gäller nog speciellt vaniljglass. Har man smaksättning och använder pulvervanilj gör det nog inte så stor skillnad.
Anyways så är det uppföljaren som b.l.a. har automatstopp
Men testet är ju jättegammalt. Köpte du din på loppis eller?