Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.03.29 - 06:12:50 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Moussaka  (läst 20359 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
annaw
Newbie
*

Smörklickar: 0
Offline Offline

Antal inlägg: 10


« skrivet: 2008.02.29 - 00:31:14 »

Har ett favoritrecept på moussaka sedan innan, men det var ju potatis i, så jag gjorde en egen variant, som borde hamna bra till i värden.

2 små zuccini
1 stor aubergine
Skiva på längden och stek i smör.
Lägg i en ugnsfast form

Stek 500 g köttfärs och en stor hackad lök
Blanda i 2 hackade tomater, och 1 dl vitt vin. Låt puttra ihop en kvart tillsammans med salt, peppar, oregano, och lite muskot.

På med kättfärsen i formen.
Häll på 5 dl vispgrädde och massa ost. In i ugnen 40 min 200 grader.
 GOTT!!!

Loggat
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2008.02.29 - 18:16:47 »

Låter som en väldigt god variant, men jag tar nog bara aubergin eller bara squash när jag gör moussaka. Och ibland gröper jag ur dom och fyller dom i stället. :rolleyes:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #2 skrivet: 2011.11.01 - 19:27:43 »

Jag måste skriva ner hur jag gjorde moussaka idag, annars glömmer jag bort det.

2 mellanstora auberginer skivas och saltas en stund och steks sedan i smör eller annat fett. Jag körde talg idag.

Gör en köttfärssås på 6-7 hg köttfärs, en lök, pressad vitlök och 1 burk krossade tomater. Krydda med salt, peppar, en nypa kanel, oregano och basilika.

Gör en ostsås på 3 dl vispgrädde och 2 dl creme fraiche som får koka ihop, riv i lite muskot och smält ner 3 dl riven ost med god smak. Till sist kan man vispa i ett ägg så blir den lite tjockare.

Varva aubergin, köttfärsås och ostsås, lite riven ost på toppen och så 20 min i 200 graders ugn.
Loggat

Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2011.11.01 - 20:59:51 »

mmm blir nästan hungrig!"
Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2011.11.01 - 21:16:34 »

Moussaka - det är ju jättelowcarb. Att man inte tänkt på det.  :smack_head:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2011.11.02 - 07:32:15 »

beror val pa vad man har i sasen och hur mycket aubergine det ar i... Men jag ska testa nagan gang!
Loggat



Sorla

********

Smörklickar: 32
Offline Offline

Antal inlägg: 5277



« Svara #6 skrivet: 2011.11.02 - 09:30:58 »

Den där ser verkligen GOD ut!  :dribble: Måste definitivt testas! Smörklick till dig Tina!  :nod-yes:
Loggat

Jag letar efter ett sätt att leva i harmoni så att inte migränen får ta över och bestämma över mig och mina kära. Vilken mat jag stoppar i mig är ett av sätten att påverka balansen. Hur jag sover, tränar och ostressar är några till. Men vägen är slingrig och smal. Vissa dagar är smalare än andra.....
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #7 skrivet: 2011.11.02 - 21:56:14 »

Tackar, ja den är verkligen mumsig och ett bra lasangesubstitut. Man kan ta squash också om man inte har aubergine.
Loggat

hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #8 skrivet: 2011.11.02 - 22:01:06 »

Det går lika bra med selleri! :throw_flowers: :ignore:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #9 skrivet: 2011.11.02 - 22:08:19 »

Ostsåsen verkar good  :lick: det var länge sedan jag gjorde det.
Jag har förstått att jag inte kan vräka i mej hur mycket fett som helst   :shake_head:, men..
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2011.11.02 - 22:31:13 »

Välkommen i klubben.  :sad:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #11 skrivet: 2011.11.02 - 22:34:23 »

Tackar!   :sad:
Loggat
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #12 skrivet: 2011.11.04 - 09:46:50 »

Ja ostsåsen smakar precis som vanlig bechamel. Jag slickar kastrullen efteråt.
Loggat

Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #13 skrivet: 2011.11.04 - 11:29:04 »

vill man ha luftigare ostsas, vispa aggvita och "vik" forsiktig in den. Ska testa. Kanske nu i helgen... for bra ostsas saknar jag litet grand ibland.
Loggat



Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #14 skrivet: 2011.11.04 - 18:33:45 »

Än en gång mm! ostsås  :drool:
Nu har jag varit utan våg i 4 månader, på grund av att den rackaren inte visade siffror.
Det var inget fel på batterierna. Men nu tryckte jag med foten väldigt långt upp så funkade det.
Jag väntar tills i morgon bitti med att väga mej..   :blink:
Loggat
Sidor: [1] 2   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544