| 
			| 
					
						| annaw 
								Newbie   
								Smörklickar: 0
								  Offline 
								Antal inlägg: 10
								
								
								
								
								
							 | 
								|  | «  skrivet: 2008.02.29 - 00:31:14 » |  | 
 
 Har ett favoritrecept på moussaka sedan innan, men det var ju potatis i, så jag gjorde en egen variant, som borde hamna bra till i värden. 
 2 små zuccini
 1 stor aubergine
 Skiva på längden och stek i smör.
 Lägg i en ugnsfast form
 
 Stek 500 g köttfärs och en stor hackad lök
 Blanda i 2 hackade tomater, och 1 dl vitt vin. Låt puttra ihop en kvart tillsammans med salt, peppar, oregano, och lite muskot.
 
 På med kättfärsen i formen.
 Häll på 5 dl vispgrädde och massa ost. In i ugnen 40 min 200 grader.
 GOTT!!!
 
 
 |  
						| 
								|  |  
								|  |  Loggat | 
 |  |  | 
	| 
			| 
					
						| MiaP | 
								|  | « Svara #1 skrivet: 2008.02.29 - 18:16:47 » |  | 
 
 Låter som en väldigt god variant, men jag tar nog bara aubergin eller bara squash när jag gör moussaka. Och ibland gröper jag ur dom och fyller dom i stället.   |  
						| 
								|  |  
								|  |  Loggat | 
 
 Mer smör i maten och vikten rasar |  |  | 
	| 
			| 
					
						| Tina | 
								|  | « Svara #2 skrivet: 2011.11.01 - 19:27:43 » |  | 
 
 Jag måste skriva ner hur jag gjorde moussaka idag, annars glömmer jag bort det.
 2 mellanstora auberginer skivas och saltas en stund och steks sedan i smör eller annat fett. Jag körde talg idag.
 
 Gör en köttfärssås på 6-7 hg köttfärs, en lök, pressad vitlök och 1 burk krossade tomater. Krydda med salt, peppar, en nypa kanel, oregano och basilika.
 
 Gör en ostsås på 3 dl vispgrädde och 2 dl creme fraiche som får koka ihop, riv i lite muskot och smält ner 3 dl riven ost med god smak. Till sist kan man vispa i ett ägg så blir den lite tjockare.
 
 Varva aubergin, köttfärsås och ostsås, lite riven ost på toppen och så 20 min i 200 graders ugn.
 |  
						| 
								|  |  
								|  |  Loggat | 
 
 |  |  | 
	| 
			| 
					
						| Mynlen | 
								|  | « Svara #3 skrivet: 2011.11.01 - 20:59:51 » |  | 
 
 mmm blir nästan hungrig!"
 |  
						| 
								|  |  
								|  |  Loggat | 
 
 |  |  | 
	| 
			| 
					
						| hemul | 
								|  | « Svara #4 skrivet: 2011.11.01 - 21:16:34 » |  | 
 
 Moussaka - det är ju jättelowcarb. Att man inte tänkt på det.    |  
						| 
								|  |  
								|  |  Loggat | 
 
 |  |  | 
	| 
			| 
					
						| Mynlen | 
								|  | « Svara #5 skrivet: 2011.11.02 - 07:32:15 » |  | 
 
 beror val pa vad man har i sasen och hur mycket aubergine det ar i... Men jag ska testa nagan gang! |  
						| 
								|  |  
								|  |  Loggat | 
 
 |  |  | 
	| 
			| 
					
						| Sorla | 
								|  | « Svara #6 skrivet: 2011.11.02 - 09:30:58 » |  | 
 
 Den där ser verkligen GOD ut!     Måste definitivt testas! Smörklick till dig Tina!    |  
						| 
								|  |  
								|  |  Loggat | 
 
 Jag letar efter ett sätt att leva i harmoni så att inte migränen får ta över och bestämma över mig och mina kära. Vilken mat jag stoppar i mig är ett av sätten att påverka balansen. Hur jag sover, tränar och ostressar är några till. Men vägen är slingrig och smal. Vissa dagar är smalare än andra..... |  |  | 
	| 
			| 
					
						| Tina | 
								|  | « Svara #7 skrivet: 2011.11.02 - 21:56:14 » |  | 
 
 Tackar, ja den är verkligen mumsig och ett bra lasangesubstitut. Man kan ta squash också om man inte har aubergine. |  
						| 
								|  |  
								|  |  Loggat | 
 
 |  |  | 
	|  | 
	| 
			| 
					
						| Ninnan | 
								|  | « Svara #9 skrivet: 2011.11.02 - 22:08:19 » |  | 
 
 Ostsåsen verkar good     det var länge sedan jag gjorde det. Jag har förstått att jag inte kan vräka i mej hur mycket fett som helst     , men..  |  
						| 
								|  |  
								|  |  Loggat | 
 |  |  | 
	| 
			| 
					
						| hemul | 
								|  | « Svara #10 skrivet: 2011.11.02 - 22:31:13 » |  | 
 
 Välkommen i klubben.    |  
						| 
								|  |  
								|  |  Loggat | 
 
 |  |  | 
	| 
			| 
					
						| Ninnan | 
								|  | « Svara #11 skrivet: 2011.11.02 - 22:34:23 » |  | 
 
 Tackar!     |  
						| 
								|  |  
								|  |  Loggat | 
 |  |  | 
	| 
			| 
					
						| Tina | 
								|  | « Svara #12 skrivet: 2011.11.04 - 09:46:50 » |  | 
 
 Ja ostsåsen smakar precis som vanlig bechamel. Jag slickar kastrullen efteråt. |  
						| 
								|  |  
								|  |  Loggat | 
 
 |  |  | 
	| 
			| 
					
						| Mynlen | 
								|  | « Svara #13 skrivet: 2011.11.04 - 11:29:04 » |  | 
 
 vill man ha luftigare ostsas, vispa aggvita och "vik" forsiktig in den. Ska testa. Kanske nu i helgen... for bra ostsas saknar jag litet grand ibland.  |  
						| 
								|  |  
								|  |  Loggat | 
 
 |  |  | 
	| 
			| 
					
						| Ninnan | 
								|  | « Svara #14 skrivet: 2011.11.04 - 18:33:45 » |  | 
 
 Än en gång mm! ostsås    Nu har jag varit utan våg i 4 månader, på grund av att den rackaren inte visade siffror. Det var inget fel på batterierna. Men nu tryckte jag med foten väldigt långt upp så funkade det. Jag väntar tills i morgon bitti med att väga mej..     |  
						| 
								|  |  
								|  |  Loggat | 
 |  |  | 
	|  |