Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2019.10.23 - 21:31:31 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Tjälknöl  (läst 1787 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« skrivet: 2008.05.14 - 19:16:13 »

Avskrift från receptboken.

Lägg en frusen stek i ugnsfast form. Låt stå över natt eller 6-8 timmar i ca 80* ugnsvärme. Skall ha en innertemperatur på ca 70* när den är färdig. 

Koka upp 1liter vatten, 1dl grovt salt och 2msk socker med kryddor, t.ex. hel peppar, vitlök e.t.c. Låt lagen svalna, slå den över steken så att den täcks. Ställ kallt ca 5 timmar. Serveras kallskuret med potatisgratäng och sallad.

Vi serverar med t.ex. blomkålsgratäng och ev. sallad  :whink:.

Den lilla mängd socker som är i receptet kan göra att det inte blir ettersalt.

Loggat

Vira
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30837



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2008.05.14 - 20:40:04 »

Jaha ja. I receptet jag använde var det nästan 1 3/4 dl salt per liter vatten.  :so_mad:

Tack!  :smooch:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.093 sekunder med 23 databasfrågor.