Fetbobbas Forum

Recept => Kött => Ämnet startat av: Vira skrivet 2008.05.14 - 20:16:13



Titel: Tjälknöl
Skrivet av: Vira skrivet 2008.05.14 - 20:16:13
Avskrift från receptboken.

Lägg en frusen stek i ugnsfast form. Låt stå över natt eller 6-8 timmar i ca 80* ugnsvärme. Skall ha en innertemperatur på ca 70* när den är färdig. 

Koka upp 1liter vatten, 1dl grovt salt och 2msk socker med kryddor, t.ex. hel peppar, vitlök e.t.c. Låt lagen svalna, slå den över steken så att den täcks. Ställ kallt ca 5 timmar. Serveras kallskuret med potatisgratäng och sallad.

Vi serverar med t.ex. blomkålsgratäng och ev. sallad  :whink:.

Den lilla mängd socker som är i receptet kan göra att det inte blir ettersalt.



Titel: SV: Tjälknöl
Skrivet av: hemul skrivet 2008.05.14 - 21:40:04
Jaha ja. I receptet jag använde var det nästan 1 3/4 dl salt per liter vatten.  :so_mad:

Tack!  :smooch: