Andra omgången smör blev riktigt bra, nu gjorde vi rätt och kylde ner grädden efter surningen i rumstemperatur.
Sedan hade jag lite frysta saker kring skålet under vispningen.
Perfekt gullengul smör på en kvart!
filmjölk, grädde, smör, påläggost, mjukost med bär....
och så billigt!
När jag har tagit grädden( 3 liter) från 25 liter mjölk har jag fortfarande 22 liter mjölk kvar.
Och det hela kostar ungefär som 3 liter grädde....
Osten, filmjölken, filbyttor rubbet blir gratis!
sagoligt detta!
Jag har recept till philadelphiaost ( alltså typ creambonjour) , kaffekaka och turk yougurt sparade.
Dessa ska testas om en vecka!
( ungdomar ska resa bort en vecka olika håll, så det är bäst att dona mycket med mjölken då de flesta är hemma.)
Jag tror att mjukosten fungerar finfint som ost till våra pizzabottnar, men har inte hunnit testa detta än.
Det innebär att vi behöver inte köpa stureost för 80-90kr/ kg till pizzabotten heller, men mjöjligtvis behövs
hårdost till fröknäcken och överst på pizzan.
Detta blir nästan gratis