buljonger

Sidor: << < (6/10) > >>

kwidell:

Nån som känner för att dela med sig av några buljong recept tro?..  :dribble:  jag vill också göra egen!  :nod-yes:

hemul:

Här får du mitt bästa!  :w00t:

Bryn alla bena och diverse rötter, lök, persilja, vad man har. Häll på vatten och lite vinäger/vin (nåt surt), lagerblad, pepparkorn. För säker geléning släng i en fläslsvål. Sjud under lock minst över natten, så svag värme som möjligt. Kortare för fågel, fisk, skaldjur och ingen flsäksvål ivf inte till de två sistnämnda. Sila av. Koka ihop buljongen (reducera) om du vill, då på högre värme och utan lock.

Skit i kryddor. Det kan man tillsätta när man ska använda det. De "försvinner" i frysen ivf, speciellt salt och örtkryddor.

 :biggrin1:

kwidell:

 :dribble: :dribble: det måste provas!!! tackar så mycket Hemul!  :flowers:

hemul:

Citat från: idalinda skrivet 2009.05.14 - 18:18:27
--
den första försöket med lammköttet var inte någon höjdare.
Köttet var det väl inget fel på , naturbetande från New Zeeland.
Men jag måste nog läsa mer recept och träna och prova mig fram tills jag också blir lika lyrisk för lammköttet som många andra här.

--

Kokade du det och det blev trådigt?

idalinda:

Ska jag komma ihåg det NU  :eeek:, troligtvis kokade jag , men det var kanske mest smaken som inte blev någon sensation.
Så jag tror att jag måste lära mig att krydda rätt .

Sidor: << < (6/10) > >>