buljonger

Sidor: (1/10) > >>

idalinda:

Nu har jag massa buljonger i frysen, ( av fisk, nötkött, lamm och kyckling)
jag har använt buljong bara för soppan och fisksoppa äter vi året runt ,men av någon anledning är jag inte alls sugen på köttsoppa just nu på våren.

Jag har förståt att man skulle kunna använda buljong på något sätt i såser och kanske annat också.
Kan ni hjälpa mig lite att fatta... vad ska jag göra med min lammbuljong ( som geleade sig också jättefint, vad ingen annan buljong förut hade gjort )

hemul:

För mig är lamm det som aldrig geléar sig.  :huuh:

I sås? Häll i en skvätt buljong bara. Använd den som en del av vätskan. :whink:

idalinda:

I en gräddsås ?, när ska man blanda i den, sist ?

hemul:

Det spelar ingen roll, men jag brukar ha i den från början. Jag brukar ha i allt från början.  :lol:

Så här. Du har stekt nåt kött. Du slår i en skvätt vatten för att koka ur pannan, pluppar ner buljongen (fryst går bra) och slår på grädde och låter det koka ihop. Har du blaskig buljong kan du slå i den direkt i pannan, men koncentrerad kan "koka torrt".

idalinda:

jag börjar förstå , men
" koncentrerad kan "koka torrt"   "  menar du att om man har en helt tom och ren kastrull  :tongue: så kan man slå dit koncentrerad buljong och börja sedan direkt ,med grädde och kryddor ?

Sidor: (1/10) > >>