buljonger

Sidor: << < (5/10) > >>

Tina:

Jag har hittat fläskben för 10kr/kg, kan man koka buljong på det. Klart man kan men jag menar, blir det gott? Funderar på att steka dom länge i ugn och sedan får vi gnaga till middag, de avgnagda benen tänkte jag koka buljong på.

idalinda:

Jag tror  att denna lammbuljong är det mest konsentrerad buljong jag har lyckats koka ihop.
Den blev liksom snabbt mindre i mängd och geleade sig.

Så lammbuljong kommer jag att göra  i framtiden också, även om den första försöket med lammköttet var inte någon höjdare.
Köttet var det väl inget fel på , naturbetande från New Zeeland.
Men jag måste nog läsa mer recept och träna och prova mig fram tills jag också blir lika lyrisk för lammköttet som många andra här.

Men sanna mina ord,  att den färska basilikan  ger en helt annan dimension för såsen!

hemul:

Citat från: Tina skrivet 2009.05.14 - 17:58:43
--
Jag har hittat fläskben för 10kr/kg,

--

 :cry:

Citat
--
kan man koka buljong på det. Klart man kan men jag menar, blir det gott?
--

Det blir som annan fläskbuljong. Inte så mycket smak, men gott, jo.  :nod-yes:

 Citat
--
Funderar på att steka dom länge i ugn och sedan får vi gnaga till middag, de avgnagda benen tänkte jag koka buljong på.
--

Jag vet inte varför, men de gånger jag försökt göra så har det blivit väldigt svag buljong.  Vet inte vad det beror på. Kanske behöver vara lite slamsor kvar för att det ska funka?

Tina:

Men då åker jag och köper mer så får vi både buljong och gnagben. Det var ju inte dyrt precis, hundarna ska få sitt också.

hemul:

Förr brukade jag bunkra upp till sommarn. Så gott att marinera och grilla. :tasty:

Sidor: << < (5/10) > >>