En av det östeuropeiska kökets pärlor. Underbart gott!
Måste dubbelpaneras, så det är inget för dem som absolut inte äter mjöl. Eller så går man helt enkelt hitta på något eget! För det här är definitivt värt att prova!
Man behöver:
Fyrkantig ost (viktigt!
)
Vetemjöl
Ägg (vispat)
Ströbröd
Skär osten i ca 1½ cm tjocka skivor. Vänd först ner osten i mjölet, sedan i ägget, och sist av allt i ströbrödet. Det här momentet kan vara lite knepigt, eftersom ägget måste täcka mjölet helt och hållet innan man vänder ner osten i ströbrödet.
Stek i smör på ganska så hög värme tills osten smälter ut lite på sidorna, då vänder man och gör om samma sak på den sidan.
Tartarsås (jag brukar blanda ihop en fuskis med majonnäs, crème fraiche, smörgåsgurka, purjolök och gräslök. Ev. lite salt och peppar), rödkålssallad och gröna ärtor är gott till. (Och om man vill, lite stekt potatis. Fast det är inte direkt det gottaste här!)