Låter inte som de är "botade" med andra ord.
Jag menade att det är olika vad man klarar av att börja med efter en lowcarbperiod.
Senare hänger det väl mer på vad man tycker om att äta. Precis som för alla dieter.
Pratar vi LCHF gillar många kokosfett och andra får magknip.
Danny Roddys senaste inlägg om fruktos handlar om många delar av vad han menar påverkar ämnesomsättningen i positiv och negativ riktning.
health problems were likely the result [of] defective energy metabolism.
Socker som innehåller enkla sockerarter bryts ner lätt och tex fruktos är en viktig del i att bygga upp lagren i levern som lätt blir tömda när man tex stressar.
A common argument against fructose is that it is shunted directly to the liver where it is converted to fat, setting the stage for fatty liver disease (NAFLD), diabetes and obesity. While It is true that the liver rapidly uses fructose, it does so primarily to refill hepatic glycogen. In one study, an infusion of fructose resulted in about 360 percent more glycogen than a glucose infusion (Nilsson & Hultman, 1974).
The liver's capacity for glycogen is very large. One study suggested that "de novo lipogenesis [DNL] is not an important pathway in humans" and that chronic overfeeding on carbohydrates increased glycogen stores of about 500 grams before DNL became significant. To clarify, only with chronic overfeeding and saturated glycogen stores does the conversion of carbs to fat become significant (Acheson, et al. 1988).
Low thyroid, stress, and malnutrition can decrease the ability to store glycogen. In Broda Barnes' book, Hope for Hypoglycemia, he notes that regularly waking up in the middle of the night was a crude indicator that glycogen storage was inadequate. He found that treating patients with thyroid hormone often ameliorated this problem.
Själv vill jag försöka hitta balansen med maten i första hand och jag tror absolut inte att det är lätt men jag har i alla fall lärt mig av egen erfarenhet att öka fettet på bekostnad av kolhydraterna var helt fel väg för mig.
Often, but not always, those espousing the harm of fructose recommend replacing sugar calories with fat calories. Eating a high-fat low-carb diet (HFLC) tends to increase levels of free fatty acids (or non-esterified fatty acids, NEFA) in the blood. Free fatty acids suppress mitochondrial respiration (Kamikawa and Yamakazi, 1981), increasing the reliance on glycolysis (and the production of lactic acid) to maintain cellular energy.
Lactic acid itself interferes with glucose metabolism and can lead to an increase in the hormone estrogen (Dawes and Rushton 1994). Estrogen increases insulin requirements (Martin, 1985) and liberates free fatty acids into the blood.