Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2021.09.22 - 12:09:09 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Bena ur tunnbringa av lamm  (läst 13096 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« skrivet: 2012.11.07 - 06:26:45 »

Inget recept, inte ens en demo, bara ett tips om ni är lika osäkra som jag. Jag brukar köpa färsk tunnbringa, slaksidan alltså, revbenen, på en invandrarbutik som alltid har gott om lamm. Har alltid tänkt att man borde bena ur den och knyta ihop till en stek för det är så gott kött. Har sökt på nätet efter tips om hur man gör, men hittar bara råd om att köpa en urbenad bringa.  :rolleyes:  Jag har inte vågat mig på det för jag har trott att det bara skulle bli trasor iom att det är så tunnt kött, så jag har bara kokat den.

Idag tordes jag. Och blev så arg på mig själv. Bara man tittar närmare på sidan så ser man att revbenen sitter mot ena sidan och i princip bara hålls fast av en en hinna där. Hur lätt som helt att skära loss dem. Tog mindre än 10 minuter för två bringor och då var det alltså första gången. Och inte ett enda hål i köttet.  :cool:  Man behöver alltså ingen vägledning, bara en vass kniv. Bringorna vägde med ben 1 3/4 kg ihop så några jättestekar blir det inte. De hade höjt priset. Var tvungen att punga ut med 44.90/kg.  :biggrin1:

Nu är köttet i kylen och benen i crockpottan för att bli till buljong över natten och i morgon hoppas jag det blir två fina små stekar av köttet. :tasty:





* slakbringa.jpg (44.06 KB, 800x450 - visat 531 gånger.)
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #1 skrivet: 2012.11.07 - 08:28:39 »

Vilka kryddor och sås har du?
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2012.11.07 - 08:37:36 »

Köpte en vitlök och sen vet jag inte. Timjan eller rosmarin antagligen. :tasty:

Vaddå vilken sås? Det finns bara en sås och det är gräddsås!  :club_idiot:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #3 skrivet: 2012.11.07 - 20:16:52 »

 :sneaktongue:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2012.11.07 - 22:12:29 »

Nåt fel med det? :goggle:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #5 skrivet: 2012.11.07 - 23:54:16 »

faktiskt gott!  :lol:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2012.11.08 - 01:12:13 »

Faktiskt? SÅ KLART det är gott!  :lol:

Nu ska jag steka dem strax så får vi se om det funkade sen eller om det blir en seg stek. Tror dock inte det, för man kan grilla lammspjäll och då kan det inte vara så "hårdkokt". Gör grytstek, det blir mörast tycker jag. Och godast. :tasty:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2012.11.08 - 02:38:03 »

Det blev vitlök, persilja, rosmarin och salt och svartpeppar förstås. I den ena är det äpple också. Skulle vara i båda, men jag glömde och ville inte knyta upp den igen. Det luktar så gott nu att jag vet inte hur jag stå ut till klockan 8 när det är middag.  :eating:

Det blev fina och jämna rullar, men lite tunna. Ska fundera på om det skulle gå att lägga ihop två. Är tveksam för den ana sidan har nästan som en tunn svål. Har även sett recept där det kallas lammrulle och då fyller de med färs. Kan visst både kokas och stekas. Det skulle man ju kunna testa, kanske köpa tre och mala en till färs och göra två rullar.

Nu är jag väldigt spänd på om det blir mört, för då har jag nog hittat ännu en källa till billig lyxmat.  :biggrin1:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #8 skrivet: 2012.11.08 - 03:32:17 »

Så här små blev de. Fick precis rum i farmors lilla järngryta.


* lammrulle-gryta.jpg (29.92 KB, 600x455 - visat 447 gånger.)
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2012.11.08 - 05:11:12 »

Rullen höll inte ihop perfekt när jag skivade upp den, men det var inte värre än som synes på den taskiga mobilbilden nedan. Kanske färsfyllning skulle hjälpa till med det?

Supergott och mört är det ivf. Smarrigt! Och en knaprig fettrand ytterst - mums! Det här blir det fler gånger. Skål!  :cheers:


* lammrulle-klar.jpg (51.68 KB, 511x700 - visat 446 gånger.)
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2012.11.08 - 05:27:45 »

Till kvällsmat tror jag det blir svartvinbärsparfait och ett glas mjölk. :tasty:

Nu när jag har börjat banta igen får jag jättegod mat hela tiden. Det låter kanske bakvänt, men jag håller tankarna från att jag vill äta lite mera genom att fokusera på mat. Men inte maten jag nyss åt utan den jag ska äta nästa gång. Gärna nåt krångligt som ska förberedas. Man skulle ju tycka att det borde ha motsatt effekt, men det funkar. Och jag får jäkligt god mat!  :bg:

Skål! Vinet räckte längre än maten.  :cheers:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #11 skrivet: 2012.11.08 - 05:35:00 »

Det låter bra, dina antagande om maten! även taktiken.  :whink:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #12 skrivet: 2012.11.08 - 05:51:06 »

Ja, jag glömmer liksom att jag inte är riktigt mätt om jag sätter igång att dona med nästa måltid. Men det funkar ju inte med två kokta ägg och en klick majjo ur kylen liksom.  :tongue:

Usch, lamm är gott men lammfett är det äckligaste av alla när det blir kallt. Så jäkla talgigt. Äckligt att äta och svårt att få bort från allt man kletat ner.

Jag hittade lammrulle med spenatfyllning. Hur låter det? Lammfärs blandad med spenat? Och goda kryddor förstås.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31080



Hemsida
« Svara #13 skrivet: 2012.11.08 - 05:52:30 »

Jag känner mig lite susig. Det brukar jag inte göra av ett glas. Jag hällde nog i mig för fort.  :borracho:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #14 skrivet: 2012.11.08 - 06:01:08 »

ojdå!
Jag gillar inte lammkött annars hade jag nog provat. Finns flera slakterier här runtomkring, kanske kolla vad dom har för nötkött. Kycktlinge är billig där men jag vet inte kvaliteten. Och fläskkött har dom inte vad jag vet.  :lol:
Loggat



Sidor: [1] 2   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544