Jag tycker nog de flesta skriver att man inte kan äta obegränsat
NU ja!
Margareta har problem med sköldkörteln och rent allmänt så har väl vi kvinnor i övergångsåldern och uppåt svårt att hålla vikten.
Men har hon gått upp då? Jag tycker tvärtom hon ser smalare ut.
Det där med blodketoner. Jag ögnade igenom Margaretas blogg men hittade ingen förklaring till varför det skulle vara bra att ha höga värden i blodet. Inte på Jimmy Moores blogg heller, med det är ju inget man ögnar. Däremot har han en länk till en intervju med Sisson där han lär ska förklara saken, som jag ska lyssna på när jag orkar. Förvånar mig att Sisson är inne på det eftersom han inte är så kolhydratsnål.
http://livinlavidalowcarb.com/blog/jimmy-moores-n1-experiments-nutritional-ketosis-day-1-30/14409http://www.askthelowcarbexperts.com/2012/02/5-ketosis-devil-or-angel-mark-sisson/Jag citarar Jimmy (min fetstil).
In order to be fully keto-adapted and to start burning stored body fat for fuel, ketone levels must be between 0.5 to 3.0 millimolar. There is no added benefit to pushing blood ketones higher than 3.0 millimolar which Volek and Phinney say is “about as high as most people get eating a well-formulated ketogenic diet.” The three primary factors impacting blood ketone production are carbohydrates, protein and exercise. The first one is obvious and requires most people to restrict their carb counts to no more than 50g daily. Some people will probably need a lot less than this while others can possibly be able to consume as much as 100g daily and be in nutritional ketosis. The second one is very likely the problem with most low-carbers who have trouble getting into ketosis. Despite what you hear about low-carb diets being “high-protein,” the reality is protein intake should be moderate or adequate. Why? Because a little more than half of the protein you consume is converted into glucose by the liver (a process known as gluconeogenesis) producing “an anti-ketogenic effect” in the body similar to eating too many carbohydrates. Finally, the third one is exercise which can increase blood ketone levels 0.25-0.50 millimolar immediately afterwards which is an indication that fat-burning has commenced. These ketone levels can “increase sharply during the 1-2 hours after exercise due to increased hepatic delivery of fatty acids and greater rates of fat oxidation,” according to Volek and Phinney. Consuming carbohydrates and the amino acid alanine post-workout will blunt this blood ketone response somewhat which is why they recommend to avoid consuming them.Det kanske inte är så galet ivf. 50g, det är mer än de flesta LCHF-are äter det. Han skriver visserligen att en del kan behöva äta mindre men också att en del kan äta betydligt mer. Begränsa proteinet - inga 1-2 g per kilo kroppsvikt här inte, misstänker jag. Nu har vi helt plötsligt Kwasniewskis Optimal Nutrition. Moderat begränsning av kolhydrater OCH begränsning av protein. Lots of fat, babies! Motion är ju synnerligen intressant och ovanligt i dessa sammanhang.
Jag blev glad när jag läste det där. Jag har gillat Phinney sedan jag började lowcarba och hittade en radiointervju med honom på nätet. Var så intressant och han var lättlyssnad. Sen har jag uppfattat det som att han inte är någon kolhydrattaliban. I docs intervju ansåg han ju sin egen kosthållning vara "very strict" och han åt om jag minns rätt 35 g kolhydrater per dag. Var rädd att även han var en kappvändare, men så verkar det ju inte vara då.
http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,26.msg34.htmlJag gissar dock att få LCHF-are kommer att våga experimentera med att höja kolhydraterna.