Nästan hela den här tråden handlar ju om det! Det där Aman Prana har ju bara 4 g kh. Vårt mjöl har över 20. Efter att ha googlat runt på engelska tror jag att vårt mjöl är det som vanligtvis kallas kokosmjöl. Aman Prana hittade jag under namnet kokosfiber på några Amerikanska sajter.
Hur som, de som provat båda säger att recepten inte kan översättas rakt av. Men jag tror det kan skilja mellan olika märken som verkar lika också. Mitt första försök var ju ett recept från Tropical Traditions och deras mjöl har ungefär samma näringsvärden som vårt. Ändå blev det ju en cementklump som jag fick späda ut. Och de pratar om att hälla smeten i pölar på plåten!
Jag tror man får prova sig fram tills smeten får normal konsistens helt enkelt!
Du kan få blandningen jag använde. Inget recept, jag skrev bara upp vad jag blandade i tills det blev lagom.
Mjölk 116 g
Kokosmjöl, Coconut Secret 16 g
Kokosolja 4 g
Ägg 55 g
Det är 2 msk mjöl. Jo och så hade jag knappt 1/2 tsk bakpulver också, men jag vet inte om det gör varken till eller ifrån. Och en liten klick smält kokosfett.
Jag lät kokosmjölet svälla i mjölken först. Blev redigt tjockt! Så blandade jag i pofibern och lät svälla lite till. Sprinklade bakpulver över och i med ägget och vispade. Blev 8 tunna tekakor, 1.33 g kh och 30 kcal per styck.