Inte råa!
Jag skriver direkt råa potatisar till min älsklingslista!
Jag gillar det verkligen, så som några av mina barn också.
Men jag gillar ju smaken av persilja också, går nästan varje dag ut och käkar upp lite av det
Hur olika smaklökar han man ha?
Fjällmor, vi kan testa och rapportera hur det blir, jag tänker ta det sakta, men var glad att jag fick idén innan frosten så att jag kunde frysa in lite testmaterial. Morotsblast, mangoldblad , spenat och rödbetablad finns nu i frysen, morötter förvällde jag inte, hoppas att det blir bra, men de kändes som persiljan, att den inte skulle behövas någon behandling.
jag har fått tag i en bok hittills: RAW Food på svenska.
Jag känner inte att jag alls kan köpa grundtanken med 80% kolhydrater, och minimalt med fett.
Däremot fanns det några trevliga " fuskvarianter" till godsaker, tårtabotten av nötter...
några intressanta rubriker:
zuccinipastan med olivtapenade
indisk blomkålsmos ( en blomkålshuvud + 2dl cashewnötter + olja och kryddor) ungefär som blomkåls-couscous
palsternackscouscous
marinerade rotfrukter med purjolök
raw-tahini
nöt och frösmör
olika dressingar
mandelmjölk
sourcreamost ( ingen ost , men cashewnötter)
pepparkakor
lakritsbollar
nötbotten med ett par dadlar och fikon
cheesecake av macadamianötter och paranötter ( alltså rå!)
brownie
choklad och banantårta
raw smulpajsdeg
fluffig chokladmousse
Jag väntar fortfarande på " boken" den som handlar grunderna just till bladgrönt och drinkar.