hemul
|
|
« Svara #15 skrivet: 2011.05.26 - 15:55:04 » |
|
Blir nästa! Är lite rädd att fisken ska bli mer kokt än rökt bara.
Vill också informera om att det rökta hjärtat var en riktig höjdare på mackan med lite pepparrotsgrädde eller -gräddfil. Ingår stadigt i min frukost nu. Snacka om billigt och nyttigt pålägg! Funkar också att använda i mat som smaksättare, istället för rökt fläsk. Inte lika kraftig smak dock. Jag tror röken sätter sig i fettet mer än i det magra köttet.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #16 skrivet: 2011.05.28 - 00:09:34 » |
|
Det tror faktiskt jag också. därför behöll jag svålarna efter allt rökt fläsk. tänkte låta koka med när jag gör soppa och liknande.. som smaksättning. vi rökte nämligen allt kött med svålen kvar.. men sen skar vi bort svålen för att få köttet lättare att skära.. men fettet sitter alltså självklart kvar på köttet!.. bara just svålen som vi tog bort...
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #17 skrivet: 2011.05.28 - 00:21:08 » |
|
Ta bort svålen, den som är så god!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #18 skrivet: 2011.05.28 - 00:22:33 » |
|
jo jag tycker också om den. men på detta vis så fick jag ju mycket meeeer svål än annars! iomed att min vän inte ville ha sin.
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #19 skrivet: 2011.05.28 - 01:17:16 » |
|
Aha, du rakade åt dig all svål. Bra!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #20 skrivet: 2011.05.28 - 01:21:24 » |
|
Det tyckte jag också! en stooor påse med svål i kylen just nu.. tänkte försela härligheterna på småpåsar så de är lätta att ta fram efter behov
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #21 skrivet: 2011.05.28 - 03:56:46 » |
|
Rätt bra idé faktiskt. Blir ju simmigt och fint av svål också. Fast jag får ju aldig nån över.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #22 skrivet: 2011.05.28 - 04:16:00 » |
|
nä det hör inte till vanligheterna här hemma heller!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
Bellman
Aspirant
Smörklickar: 0
Offline
Antal inlägg: 1
|
|
« Svara #23 skrivet: 2011.12.11 - 14:19:27 » |
|
Det går alldeles utmärkt att röka rimmat fläsk i skivor i en ABU rök med alspån Gör det på spisen, vrid upp den stora plattan på max När det börjar ryka så flytta röken från spisen Upprepa detta ett par gånger och ni får en alldeles utmärkt vara
Tänk bara på att vädra, fläkten på max osv
Skall även testa detta på Isterband
Besökte kanske landets främste rökare - Per i Viken Chark AB i Höganäs för en tid sedan och tänkte, kan han så kan jag
Lycka till
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #24 skrivet: 2011.12.11 - 14:57:46 » |
|
Har induktionsspis så det går inte men vi sätter röken på utegrillen så går det bra utmohus.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Affe
|
|
« Svara #25 skrivet: 2011.12.11 - 18:57:19 » |
|
Har induktionsspis så det går inte men vi sätter röken på utegrillen så går det bra utmohus.
Kan tipsa om denna. jag har en sedan tre år och den är suverän.... älskar att röka saltad strömming och lax i den.... http://www.jula.se/rostfri-roklada-med-2-brannare-769007
|
|
|
Loggat
|
Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #26 skrivet: 2011.12.11 - 20:43:52 » |
|
Den har vi redan, röker också allt möjligt i den.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Ninnan
|
|
« Svara #27 skrivet: 2011.12.11 - 22:36:54 » |
|
Jag har lagt upp röklådan på favoriter. Sen brukar det ta ett halvår till jag kommer till köp..
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Affe
|
|
« Svara #28 skrivet: 2011.12.11 - 23:24:52 » |
|
Jag har lagt upp röklådan på favoriter. Sen brukar det ta ett halvår till jag kommer till köp.. Lagom tills strömmingen går till i maj då
|
|
|
Loggat
|
Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #29 skrivet: 2011.12.12 - 06:01:15 » |
|
Jag skulle faktiskt vilja göra en egen rök. Undrar om man kan få tag i en liten tunna nånstans. En sånt där stort oljefat är alldeles för stort för mig och svårt att stuva undan också.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|