Jag vet inte hur länge det håller sig, för jag häver i Atamon och då håller det sig ju länge.
Men man har ju mycket ättika/vinäger, så gissningsvis minst en vecka. Snålar du mycket på vinägern ska du nog inte spara utan koserveringsmedel, för tomatasåser hör till de där grejerna som kan bli farliga om det inte är tillräckligt surt.
Jag hällde inte bort vätskan. Använde nog Garant hela tomater tror jag. De ligger i tomatpurésås. Hur som blev det inte mer vätska än det blir från mogna färska tomater. Man behöver inte koka så länge med konserverade tomater, men en timme bör man nog köra för att få ur smaken ur kryddorna.
På konserverade tomater skulle jag tro att det blir billigare, ja. Jag anpassade receptet efter vikten som stod på burken bara. Det är inte så noga med kryddmänderna. Salt, socker och vinäger kan man ju smaka sig fram. Man kan ta ättika också om mab vill snåla. Det gjorde jag sist för jag hade ingen vinäger, nähej.
Hoppas du gillar det. JAG tycker det är supergott, mycket godare än köpe.