Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.03.28 - 16:00:09 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: mandel-morotskaka utan mjölk och socker  (läst 20996 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« skrivet: 2010.11.16 - 22:20:31 »

och underverket hittades från min alldeles vanlig finsk kokbok av misstag. ( orginalet innehåller socker)

Mandel-morotskaka

5 ägg
2 dl socker
1/2 msk kanel
200g mandel
200g kokta morötter

Jag utteslutade socker helt och tillsatte 1/2 tsk min egen torkad grön stevia.

ägg-gulan + sötning vispas till skumm
kanel, malen mandel och pureat morot blandas in
Sist blandas försiktigt in hårdvispade äggvitor ( som maräng-skumm)

In i 200graig ungn 30 minuter

Den var söt som kaka, morötter gjordet det!
Däremot tror jag att hela köret med pepparkakskryddor skulle göra susen, lite ingefära kanske 1 tsk och lika så med nejlika.

Min kaka blev rätt torr, så den som tål grädde kan säkert blada i lite det.
Tror ni att jag kan tillsätta lite ägg för att göra det hela lite mer saftigare, alla tips mottages tacksamt.


Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #1 skrivet: 2010.11.16 - 22:21:31 »

jag åt min bit med halvtinade vinbär, men alla bär och självklart grädde/ vaniljsås passar utmärkt.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2010.11.16 - 22:24:34 »

Origininalet är alltså sådär, bara mandel och inget mjöl? Det är ju toppen! Jag minns inte hur morotskaka är, lite som sockerkaka men kompakt va?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #3 skrivet: 2010.11.16 - 23:07:57 »

jap, det enda olagliga var 2 dl socker
jag var riktigt glad när jag läste receptet!
Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #4 skrivet: 2010.11.16 - 23:33:02 »

Ja, jag kan ju göra den i original.  :bg: Men däremot undrar jag över förkortningen rkl. Är det kryddmått?

Verkar vara mitt dilemma numera, måttsatser i andra länder.  :whistle:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #5 skrivet: 2010.11.17 - 10:01:19 »

5 munaa
2 dl sokeria
1/2 rkl kanelia
200g mantelia
200g keitettyjä porkkanoita

visst rkl = msk

Här får ni läsa orginalet på orginalspråk  :whink:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2010.11.17 - 11:45:00 »

Och vad sjutton är rkl för originellt språk då? Du skrev ju msk när du skrev på finska. :dribble:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #7 skrivet: 2010.11.17 - 22:59:53 »

äsh, vad ni är petiga :whink: nu.
Jag lever med dessa två språk så parallelt hela tiden så för mig kvittar det rkl eller msk.

rkl= ruokalusikka ruoka=mat ( uttalas roåka) lusikka =sked ( uttalas losicka)
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #8 skrivet: 2010.11.18 - 08:10:45 »

 :lol:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Shyan
Jr. Member
**

Smörklickar: 2
Offline Offline

Antal inlägg: 69


« Svara #9 skrivet: 2011.03.07 - 18:30:53 »

äsh, vad ni är petiga :whink: nu.
Jag lever med dessa två språk så parallelt hela tiden så för mig kvittar det rkl eller msk.

rkl= ruokalusikka ruoka=mat ( uttalas roåka) lusikka =sked ( uttalas losicka)

Jag har med levt med Finska o Svenska hela mitt själv så det funkar bra så länge jag slipper skriva på finska även att jag e född o uppvuxen i Sverige.... minns när jag råkade skriva att mina syskonbarn var döda när jag skulle skriva att de var i skolan :redface:  :smack_head::redface: :smack_head: :redface:
 
Som tur var fattade de jag skrev till att jag skrivit fel o hela släkten fick sig ett gott skratt   :laugh: :laugh:

Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #10 skrivet: 2011.03.07 - 22:28:12 »

Shyan, det är min man och mina barn som gör liknande saker, de är ju alla uppvuxna/ födda här,
och jag som kom från Finland 20 år sedan får sedan försöka förklara vad som är roligt med deras finska ibland. :flirting:
Loggat
Shyan
Jr. Member
**

Smörklickar: 2
Offline Offline

Antal inlägg: 69


« Svara #11 skrivet: 2011.03.08 - 10:43:49 »

Hemma har ju mamma alltid pratat på finska med oss medan vi svarat på svenska o gör väl så fortfarande, t om så hon glömmer bort sig ibland o försöker prata finska med min brors flikvän som inte fattar ett dugg, men hon har vant sig efter alla år nu o låter mamma prata på tills hon själv kommer på att hon pratar finska   :biggrin1:

E ju det här med O och U so man ofta vänder på när jag försöker skriva, nu har jag ju även några av de Finska kusinerna som vänner på FB så ibland måste jag försöka skriva på finska  o hoppas jag inte gör bort mig totalt  :crazy:
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #12 skrivet: 2011.11.21 - 11:09:07 »

Jag har stoppat i kakan även 1-1 1/2 banan på sistone
+ pytte lite ingefära och 1/2 tsk nejlika för pepparkaksmaken skull.

Senast hällde jag i kanske 50g smält smör också.
Man skulle kunna även testa smöret utan att smälta den.

Jag lade smeten i en sådan brödform.
Senast hade jag den i ugnen bara 25 minuter, det blev lite mer saftigare då,
men jag är osäker om det berodde på tiden eller smöret.
Loggat
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #13 skrivet: 2011.11.21 - 14:19:57 »

mmm den kommer jag att testa!!!
Loggat



Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #14 skrivet: 2011.11.21 - 14:59:59 »

Ska du testa nu?  :ignore: 
Loggat
Sidor: [1] 2   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544