Kom ihåg att de är krispiga bara direkt från ugnen! och då tror jag alltså att de ska vara i ugnen något på 40 minuter.
färgen ska vara helt klart brun.
Dagen efter är de mjuka som dom annars.
Jag sätter här min modifikation om Viras underbara uppfinning!
När både mjölk och mjöl funkar inte så bra ihop med mig just nu och dessutom behöver jag något som får magen att fungera smidigt är jag jättetacksam för denna recept. Vira
Frallor / semlor
3 stora ägg ( 220g)
50g smör
1 dl solhavre( den som klarar mjölk använder grädde)
40g husk ( eller 20 husk +20g kokosmjöl, eller 20g husk och 20g pofiber)
2tsk bakpulver
(lite salt till frallor, eller lite sötning till semlor om man så vill, men inget måste)
blanda , låt stå och svälla.
9 stora muffinsformar
25minuter i 175 grader
Jag är osäker om man skulle smälta smöret, jag har inte gjort det, och då blir det lite smörklumpar i degen,
men dom försvinner ju i ugnen
Jag kör 5 dubbel deg på en gång
21 ägg ( 1100g)
250g smör
4-5 dl solhavre/ grädde
100g husk
100g ( 5dl) pofiber
10 tsk bakpulver
Konsistensen blir som en saftig havrebröd!
Jag har gjort dessa nu två gången och är lika nöjd.
jag skulle definitivt testa att blanda i kakao / chokladbitar också
Det här kommer vi göra ofta härefter!