Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.03.28 - 14:33:28 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: buljongkok av tjälknölen  (läst 8854 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« skrivet: 2009.08.28 - 11:26:45 »

Jo, jag har äntligen haft ett rådjurstek i ugnen under natten ( ca. 75 grader)  kanske 10 timmar.
jag har rensat köttet till marinaden, men undrar om jag kan göra en buljongkok av benen och andra rester,
eller har nyttigheterna redan hamnat i fettet som  jag har samlat från botten ?

Ett snabb svar önskas  :whink:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2009.08.28 - 11:50:02 »

HÄ BAR Å KOK!  :dribble:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2009.08.28 - 13:36:46 »

Självklart ska du koka buljong om du har ben. Bra att bryna lite innen du kokar så får de ju fett i iallafall.
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2009.08.28 - 13:42:26 »

Du kokade väl ur pannan och sparade?  :rolleyes:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #4 skrivet: 2009.08.28 - 14:48:14 »

Jag gjorde en marinad som jag kokade ( vatten, lite soja som fanns kvar sen gammalt, salt, peppar, färsk rosmarin ,timjam och salvia + vitlökkross) upp
och rensade alla köttdelar i marinaden... nu kokar kålrabbin så det bli mos till det, den första mosen för året  :whink:

Den här biten var av lår och en bit lårbenet, så benbitarna är långa  ( får dom plats på stekpannan  :blink: )och vissa är väldigt svåra i form  för att steka
men jag gör ett försök.
Det fettet som rann på botten av ungsplåten hällde jag med i marinaden :nod-yes:.

Funderar att göra en gräddsås av marinaden också, det blir väl bra , eller för salt, hmm måste smaka lite  :confused3: ?
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2009.08.28 - 15:10:35 »

Men pannan du stekte i pratar jag om!  :angrywife:

Saltlaken till tjälknölen? Nä, den ska du nog inte göra sås på.  :nonono:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #6 skrivet: 2009.08.28 - 17:40:50 »

Men pannan du stekte i pratar jag om!  :angrywife:

Saltlaken till tjälknölen? Nä, den ska du nog inte göra sås på.  :nonono:

Jag hade inte stekt någonting på pannan då du ylade om det  :blink:, däremot stekte jag lite benen på pannan innan jag kokade buljongen och allt från det
hällde jag med i buljongkoket. Nu kom jag ihåg även balsamvinegären !

Jag gick och gjorde sås av saltlaken med  :lick:, och det blev mat det med , fick tillsätta lite salt tom.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2009.08.28 - 17:49:55 »

La du steken direkt i ugnen?  Ingen långpanna eller form eller så? :rolleyes:

Fast det är klart, när man har så låg värme blir det väl just inget att fräsa ur.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #8 skrivet: 2009.08.28 - 19:10:59 »

när ska jag komma på middag!?  :flirting:
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #9 skrivet: 2009.08.28 - 19:57:25 »

Kwidell, det finns rätt mycke kött kvar och lite kålrbbi + sås så du är välkommen !

Hemul, är du eller jag trög idag   :bang_head: ?
Det är en tjälknöl vi pratar om...
så från början :
I går kväll stoppade jag en fryst rådjurslårbenbumling i ugnen , ja ,jag hade en  långpanna under den och det hela köttbiten var stoppat in i en sådan ungspåse.
Sedan fick det hela vara  i 75 grader över natten.
PÅ förmiddagen gjorde jag en marinad som jag kokade upp, hällde i det fettet som fanns på långpannan och rensade köttbitar i marinaden.
DET som blev över, dvs. ben och lite annat tjofs stekte jag snabbt på stekpannan, och kokade sen till en buljong med lite grönsaker, även då hälde jag alltihopa i buljongen , både kött och fettet jag stekte köttet i .

 :crazy: saknar du fortfarande fett någonstans ?  :lol:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2009.08.29 - 05:37:11 »

Jag missade att du hällt fettet från pannan i lagen.

Har du svagare saltlag än den som står här nånstans? Det låter intressant.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #11 skrivet: 2009.08.29 - 21:26:35 »

Jag har lärt mig höfta nu  :flirting:, men jag hadde nog 1 liter vatten och 2 msk salt om jag inte mins helt fel.
Och kött fanns det till mer än för 5 pers, 8 kanske hade ätit bra på den grytan .
Loggat
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #12 skrivet: 2009.09.01 - 14:30:21 »

 :dribble: låter jättegott!... synd att jag e mätt på pumpasoppa för ögonblicket! :whink: .. eller det kanske är tur det!.. skulle ta en stund att ta sig till dig för mat.  :flirting: vet inte om chefen skulle uppskatta en sådan lååång lunch!  :whistle:
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544