Min stora favorit, äter det nästan varje dag. När det finns färdigt hemma blir det oftast 2 ggr/dag.
Då gör jag så här:
Strimlar 1/2 viktål. Kokar upp 2-3 dl vatten, 1 dl kallpressad rapsolja, 1/2 tsk salt, lite peppar och pizzakrydda. När det har kokat upp häller jag i 1-2 msk Äppelcidervinäger och häller över kålen. Jag tycker om paprikasallad i, så det brukar jag ta en halv burk (klipper i små bitar med sax) Enligt burken är det 5g kolh/100g och det är 200g paprika/burk. Har man god sås kan paprikan smaka för mycket.
Oljan och kryddorna fastnar på kålen och när jag lägger över i en burk till kylskåp blir det massa vatten kvar i botten, det slänger jag.
Min olja färgar salladen väldigt gul, men det smakar bra.
Vet ni vad ViktVäktarna har i sin "nyttiga Pizzasallad"? Socker! Och så får man äta obegränsat med potatis till!