Hittade detta receptet i denna bloggen
http://lowcarbkost.blogspot.com/2011/02/kottfarsgratang-la-cheezorama.htmlDen var jättegod oh kommer att göras fler gånger, fast nästa gång skippar jag getosten ... det var något jag inte gillade men ville testa med iaf, som tur är ligger den bara ovanpå o e lätt o peta bort om man vill. Sen använde jag inte samma kryddor utan tog vad jag hade hemma vilket funkade lika bra :)
500 gram nötfärs (d.v.s. ett paket)
150 gram riven ost
100 gram tärnad fetaost (d.v.s. ett halvt paket)
1 paket bacon
Några skivor chevré-ost
1 hackad gul lök
2 ägg
2 dl vispgrädde
En klick smör
Kryddor: salt, svartpeppar, vitpeppar, paprikapulver, cayennepeppar, spiskummin
Gör så här:
Skiva baconet fint och stek upp det. Lägg undan baconet på en tallrik.
Ha i smöret i stekpannan (lämna kvar baconfettet!), häll i hackad lök och fräs en kort stund.
Ha i köttfärsen och rör om med löken.
Krydda efter smak, men var sparsam med saltet (baconet och fetan kommer att göra sitt!).
När färsen är klar, blanda ner baconet.
Strö 100 gram riven ost i botten av en ugnsfast form. Lägg hälften av köttfärsröran ovanpå.
Fördela den tärnade fetaosten ovanpå, och täck sedan med resten av köttfärsen.
Vispa lätt ihop ägg och grädde, krydda med lite salt och vitpeppar. Häll ner i ugnsformen.
Toppa med resten av den rivna osten och skivor av chevré.
Hyst in i ugnen! Cirka 220 grader i cirka 10-15 minuter, tills osten är härligt gyllenbrun.