Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.27 - 09:11:35 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Köttfärsgratäng  (läst 5704 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Shyan
Jr. Member
**

Smörklickar: 2
Offline Offline

Antal inlägg: 69


« skrivet: 2011.04.02 - 22:00:17 »

Hittade detta receptet i denna bloggen

http://lowcarbkost.blogspot.com/2011/02/kottfarsgratang-la-cheezorama.html

Den var jättegod oh kommer att göras fler gånger, fast nästa gång skippar jag getosten ... det var något jag inte gillade men ville testa med iaf, som tur är ligger den bara ovanpå o e lätt o peta bort om man vill. Sen använde jag inte samma kryddor utan tog vad jag hade hemma vilket funkade lika bra :)

500 gram nötfärs (d.v.s. ett paket)
150 gram riven ost
100 gram tärnad fetaost (d.v.s. ett halvt paket)
1 paket bacon
Några skivor chevré-ost
1 hackad gul lök
2 ägg
2 dl vispgrädde
En klick smör
Kryddor: salt, svartpeppar, vitpeppar, paprikapulver, cayennepeppar, spiskummin

Gör så här:
Skiva baconet fint och stek upp det. Lägg undan baconet på en tallrik.
Ha i smöret i stekpannan (lämna kvar baconfettet!), häll i hackad lök och fräs en kort stund.
Ha i köttfärsen och rör om med löken.
Krydda efter smak, men var sparsam med saltet (baconet och fetan kommer att göra sitt!).
När färsen är klar, blanda ner baconet.
Strö 100 gram riven ost i botten av en ugnsfast form. Lägg hälften av köttfärsröran ovanpå.
Fördela den tärnade fetaosten ovanpå, och täck sedan med resten av köttfärsen.
Vispa lätt ihop ägg och grädde, krydda med lite salt och vitpeppar. Häll ner i ugnsformen.
Toppa med resten av den rivna osten och skivor av chevré.
Hyst in i ugnen! Cirka 220 grader i cirka 10-15 minuter, tills osten är härligt gyllenbrun.
Loggat
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544