Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.24 - 22:59:43 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 2 [3] 4 5   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Sötning  (läst 83354 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #30 skrivet: 2008.11.18 - 18:45:40 »

Den är ju gott , med lite sötning känns det ju sötare , tycker jag .
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #31 skrivet: 2008.12.25 - 21:53:57 »

När fan blir gammal blir han religiös.  :sneaktongue:

Det nya sötningsmedlet som utvinns från växtsläktet stevia godkändes i dagarna av amerikanska myndigheter.

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article4049678.ab
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #32 skrivet: 2008.12.27 - 00:48:56 »

Det var väl nästan väntat efter all kritik mot sukralos.

 :puke1:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #33 skrivet: 2009.03.26 - 02:03:22 »

Konstigt att man inte har hört något om detta!  :confused3: Tråkigt att läskjättar och affärsmän hela tiden ser till vad som är bäst rent ekonomiskt. Speciellt som det hela handlar om något som faktiskt inte är skadligt för folk!
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
Caroline Cornelia
Newbie
*

Smörklickar: 3
Offline Offline

Antal inlägg: 16


« Svara #34 skrivet: 2009.09.24 - 09:31:23 »

Jag använder Stevia eller Sukrin som sötning.
Det jag tycker är bra med Sukrin är att det har väldigt lik tyngd och storlek som socker og är ungefär lika sött. Men det fungerar inte alltid lika bra, om det blir för mycket sukrin i ett recept blir smaken "isig" , då kombinerar jag sukrin og stevia og det fungerar alldeles utmärkt.
Stevia kjöper jag på www.iherb.com  billigt och väldigt bra.

När det gäller vanilj vill jag rekomendera att använda riktigt vanilj extract.
Det finns inte här i Norge, Sverige vet jag inte. Men det är inte det samma som essens.
Men jag använder denna:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Vanilla-Extract-2-fl-oz-60-ml/12444?at=0
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #35 skrivet: 2009.09.24 - 10:50:42 »

Aha, ett nytt inköpsställe! Lägger till det tråden med inkösställen:smile:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
knådarn
Jr. Member
**

Smörklickar: 1
Offline Offline

Antal inlägg: 30


« Svara #36 skrivet: 2009.12.01 - 18:10:10 »

Idag var jag hos min homeopat och köpte BJÖRKSOCKER. Är det någon som har provat?
Så hör står det på paketet:

Mycket lågt GI
Smakar som socker
40% mindre kalorier
75% mindre kolhydrater
Säkert för diabetiker
Bra för tandhälsan

"Den välsmakande och nyttiga björksaven har använts sedan urminnes tider i Norden. Än idag kan man i vissa länder i öst köpa björksav på flaska. Björken skadas inte av att tappas på sav. En björk kan innehålla 800-1000 liter sav, man tappar normalt 20-30 liter per björk".
En tsk (4 g)= 4 g kolhydrater

Nu öppnade jag paketet. Smakade som.....SOCKER!  :nod-yes:
Loggat
knådarn
Jr. Member
**

Smörklickar: 1
Offline Offline

Antal inlägg: 30


« Svara #37 skrivet: 2009.12.01 - 18:16:40 »

PSST!

Glömde skriva att björksocker är samma som XYLITOL.
XYLO är grekiska för träd. Xylitol är kroppseget och kroppen producerar själv flera gram xylitol om dagen.

NU ska jag inte skriva mer.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #38 skrivet: 2009.12.01 - 19:28:16 »

Men 1 tsk socker är också ungefär 4 g kh.  :confused3:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
knådarn
Jr. Member
**

Smörklickar: 1
Offline Offline

Antal inlägg: 30


« Svara #39 skrivet: 2009.12.02 - 08:15:30 »

Aaa, men höjer inte blodsocker (som är största boven för oss). Dessutom sötare är socker och behövs ytterst lite.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #40 skrivet: 2010.08.20 - 21:29:46 »

Jag har kommit på en sak som jag inte fattar att jag inte insett för länge sen. Stevia får mycket bättre, mildare, smak om man gör lösning av det.

Jag har käkat rätt mycket bakelser nu, och då har jag min lilla pipettflaska och sprutar på sockerkakan. Man ser ju inte hur mycket man tar på samma sätt som med pulver. så ibland har det blivit riktigt sött, mycket mer än avsett. Men! Det har aldrig fått den där äckliga smaken av sötningsmedel!

Jag tror förklaringen är att när man använder pulvret direkt så blandar det sig kanske inte så bra, speciellt om man har det i nån tjockare smet. Då kanske man får små klumpar av stevia i munnen och det är då det får den där sötningsmedelssmaken.

Jag brukar ju ha stevia till kålpudding och har tyckt att det är konstigt att det inte blir äckligt. Men då brukar jag röra ut stevia och lite sirap i vatten och skvätta på. Jag tror jag brukar förbereda det innnan jag börjar blanda färsen, så det har nog tid att lösa upp sig hjälpligt.

Så, det är mitt bästa steviatips - lös upp pulvret i brännvin!

Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #41 skrivet: 2011.02.11 - 06:41:42 »

Mark Sisson skriver om stevia för den som är intresserad.
http://www.marksdailyapple.com/stevia/#more-19391
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ena
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 287


« Svara #42 skrivet: 2011.02.11 - 11:30:01 »

Mark Sisson skriver om stevia för den som är intresserad.
http://www.marksdailyapple.com/stevia/#more-19391

Min engelska är mera ringrostig än jag trodde. :eeek:
Finns det nåt specielt i det här, eller betyder det "bara" att stevia är det minst risikable av alla sötningsmedel   
om man inte överdoserar?

Eller är jag ute på djupt vatten?
Loggat

"Av alla attityder är den moraliska den mest oanständiga"
Oscar Wilde
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #43 skrivet: 2011.02.11 - 11:39:54 »

Det går alltså inte lösa det i vatten?
Och Sedan vill jag kolla att jag fattar rätt.
Exakt när sprutar du med din  steviapipett?
I degen eller innan gräddning på bakelser?
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #44 skrivet: 2011.02.11 - 17:19:20 »

Are you talking to ME?  :crazy:

Nog går det väl att lösa i vatten??? Var läste du det? Skriver Sisson att det inte går? Jag skummade bara.

Till bakelser bakar jag sockerkaka utan sötning, ja. Sen sputar jag skivorna med stevia och vanilj och lägger ihop den under skydd, så år det ligga och dra ett tag. Inte bra för nåt man ska äta som det är, men till bakelse när det kommer på en massa annat blir det gott.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: 1 2 [3] 4 5   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544