Hej sia !
Jag bara hälsar , för stevia är min hjärtesak .
jag odlar det nämligen. Det blir så mycket att jag hinner inte använda allt som jag torkar under en sommar trotts att vi är 5 i familjen.
Hej idalinda
Trevligt att du är steviaodlare. Jag har tänkt att jag skall försöka så i vår.
Hur gör du med bladen...torkar och stöter i mortel....eller...för man kan väl inte
förädla pulvret dess mera?
Vad krävs för att du skulle kunna göra vitt pulver till försäljning och tjäna grova
pengar
....en hel fabrik...?
Stevian är inte den lättaste att gro ( jag odlar vanlitvis över 100 olika sorter/ år), så när du testar , så hela påsen så får du kanske ett par plator.
Men jag har fått någon / några plantor varje år.
Förra våren sabbade jag mina två plantor som grodde och hade bara tillgång till en ettårs planta som övervintrade i frostfria växthuset.
Jag planterar den ut på sommaren och gräver upp på hösten.
Den har producerat över 1 dl grönt steviapulver och det kommer att räcka länge här, jag tror nästa att vi inte skulle behöva odla det i år alls,
men jag kan inte låta bli
.
Jag skördar bladen i omgångar ( kanske 3-4 gg under sommaren och det kommer helatiden nya) torkar dom på värmepannan eller på en torkapparat och mortlar.
Vad tror ni om styrkan när man jämför det vita pulvret och gröna stevian ?
Om någon vill testa och kommentera kan jag skicka lite av min gröna-guld !