räkchips

<< < (4/4)

Corny:
Varför inte hellre mixa räkorna och sen stoppa in dem i ugn ett tag så att hela smeten blir lite torrare? Kom bara att tänka på det efter hemuls inlägg om torrostning. Vanliga räkchips har ju faktiskt torkade räkor i sig, vilket jag inte ens tänkte på i mitt första inlägg om detta snack!  :shy:

idalinda:
Jag hade inte sett alla kommentarer när jag gjorde ett försök idag :

3 äggvitor till skumm och , tänk att jag tänkte, 3-4 del vältorkade och mixade räkor.

Jag kickade dessa på ungsplåt och  plattade lite  , stoppade i 175 graders ung för kanske 10 minuter.
Dessa fastnade  på plåten, ungarna tyckte att de var ok, men för mig var det bara omelett.

jag hade hälften av röran kvar och blandade i den ca. 1 dl tunnriven stureost.

Dessa plattades till likadant och blev mer hanterbara plättar, men smaken var fortfarande  omelett.

Jag testade medvetet kryddfritt nu i början.

Om man skulle ha gulor med och tänka på torkläge, så att de skulle bli mer frasiga  :blink:

hemul:
Om man tar bara riven ost, räkmix och lite gula för att binda ihop det då?

Corny:
Jag har tänkt på en annan sak angående dina räkchips. Kanske det skulle vara bra att ha i lite räkbuljong i räksmeten också. Det ger ju väldigt mycket smak.
Jag tror som hemul, att du ska ha i äggula också om inte annat. Men enbart äggula har man ju i ostchips, så det kanske är bättre. Lägre värme längre tid låter också som en strålande idé! Kanske 100 grader istället för 175, och att låta chipsen vara inne i minst en halvtimme. Hoppas att du lyckas med dina försök, och att det blir chips och inte omelett nästa gång!

Navigering

[0] Meddelandeindex

[*] Föregående sida