hemul
|
 |
« Svara #60 skrivet: 2016.01.27 - 18:37:59 » |
|
Här kan du se. Inte stor alls.
|
|
|
|
Mynlen
|
 |
« Svara #61 skrivet: 2016.01.28 - 07:54:22 » |
|
vad är fördelen met vacuumförpacka om dom redan är styckfrysta? (bara undrar, för jag köper ju frysta blueberries i en liten låda så jag kan hälla ut så mycket jag vill ha)
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
 |
« Svara #62 skrivet: 2016.01.28 - 13:17:38 » |
|
Att det tar mindre plats i frysen och att luften inte kommer åt = håller sig längre och fräschare.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Sorla
|
 |
« Svara #63 skrivet: 2016.01.28 - 19:42:06 » |
|
För egen del tänkte jag mest för lagad mat eller grönsaker och kött. Bär har jag inte tänkt vakumförpacka. Vad använder du för plastpåse hemul? Vanlig fryspåse? kan man vakumförpacka igen och igen med samma påse?
|
|
|
Loggat
|
Jag letar efter ett sätt att leva i harmoni så att inte migränen får ta över och bestämma över mig och mina kära. Vilken mat jag stoppar i mig är ett av sätten att påverka balansen. Hur jag sover, tränar och ostressar är några till. Men vägen är slingrig och smal. Vissa dagar är smalare än andra.....
|
|
|
Sorla
|
 |
« Svara #64 skrivet: 2016.01.28 - 19:43:20 » |
|
Och bakat så klart! Familjens brödreserv brukar kunna bli lite isig och ibland rent av frystorkad.
|
|
|
Loggat
|
Jag letar efter ett sätt att leva i harmoni så att inte migränen får ta över och bestämma över mig och mina kära. Vilken mat jag stoppar i mig är ett av sätten att påverka balansen. Hur jag sover, tränar och ostressar är några till. Men vägen är slingrig och smal. Vissa dagar är smalare än andra.....
|
|
|
hemul
|
 |
« Svara #65 skrivet: 2016.01.28 - 20:07:39 » |
|
Ja, ska funka med vanlig fryspåse, av "god kvalité" står det. Jag hade Willys billiga. Borde väl gå att suga ur luften igen, ivf några gånger.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Sorla
|
 |
« Svara #66 skrivet: 2016.01.28 - 23:42:56 » |
|
Jag ska bannemig slå till på en sån där. Tack för tipset btw. Hade ingen aning om att det fanns såna enkla. Har ju bara sett de där som ser ut som lamineringsmaskiner.
|
|
|
Loggat
|
Jag letar efter ett sätt att leva i harmoni så att inte migränen får ta över och bestämma över mig och mina kära. Vilken mat jag stoppar i mig är ett av sätten att påverka balansen. Hur jag sover, tränar och ostressar är några till. Men vägen är slingrig och smal. Vissa dagar är smalare än andra.....
|
|
|
hemul
|
 |
« Svara #67 skrivet: 2016.01.28 - 23:59:54 » |
|
Inte jag heller. Blir ju lite meckigt, men funka verkar det göra. Och gör det inte det kan du alltid använda den som sexleksak!  Har äntligen hittat en fritös som inte är så stor och inte har teflon också, så den beställdes den med. I morrn ska jag hämta en massa talg på CG. Sen är väl eldsvådan snart ett faktum.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Sorla
|
 |
« Svara #68 skrivet: 2016.01.29 - 17:24:35 » |
|
Skaffa en brandfilt också, om du inte redan har en. Och se för bövelen till att rengöra spisfläkten innan du börjar leka. Vad ska jag med en sådan sexleksak till? 
|
|
|
Loggat
|
Jag letar efter ett sätt att leva i harmoni så att inte migränen får ta över och bestämma över mig och mina kära. Vilken mat jag stoppar i mig är ett av sätten att påverka balansen. Hur jag sover, tränar och ostressar är några till. Men vägen är slingrig och smal. Vissa dagar är smalare än andra.....
|
|
|
hemul
|
 |
« Svara #69 skrivet: 2016.01.29 - 18:07:14 » |
|
Men fatta vilken suction det måste bli! 
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
 |
« Svara #70 skrivet: 2016.01.29 - 21:09:27 » |
|
Blir ingen fritering i helgen. Tror inte ens de skickat fritösen än. Men jag håller på att smälta talg. Jäsingen så gott det luktar! Och jag har provsmakat några knorvar redan. Varför slutade jag göra sånt här? Det var rätt mycket kött kvar på fettet. Jag skar bort det och ska låta det koka i fettet sen när det knorvarna krympt så jag ser vad som är vad. Kommer att bli mumsigt värre! 
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Mynlen
|
 |
« Svara #71 skrivet: 2016.01.30 - 09:24:38 » |
|
talg, är det fläskfettet eller från vilket djur kommer det?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
 |
« Svara #72 skrivet: 2016.01.30 - 12:36:06 » |
|
Nöt. Grisfett heter späck och när man smält det heter det ister. Vete fan vad smält talg heter. Fast jag tror att fett från får och get också kallas talg. Fett från idisslare kanske det är?
Jäklar vilket kladd det var! Fast kul. Så länge sen jag gjorde. Hade glömt att talg inte smälter lika bra som späck. Blir liksom stekta fettbitar i grytan. Man ska så klart mala fettet först. Så det fick jag göra med de flottiga stekta bitarna. Blir att tvätta köksmattan idag. Men utbytet blev bra, inte stor volym på de små knorvarna som var kvar. Men det går åt rätt mycket talg. Drygt 3 liter fick jag och talgen vägde 4.25 kg. Men då har jag de där köttbitarna med rätt mycket fett kvar på också, nästan ett halvkilo. Men i runda slängar nästan 4 kg talg för att få 3 liter fett då.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
 |
« Svara #73 skrivet: 2016.01.30 - 12:38:43 » |
|
Tror jag skulle kunna få tag på lammfett billigt. Men lamm, hur kul är den smaken om det inte är en lammrätt?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
 |
« Svara #74 skrivet: 2016.01.31 - 00:24:17 » |
|
Nu har jag portionsförpackat 4 kg skirt steak. Det gick att suga luften ur vanliga plastpåsar också. Så jag gjorde som jag brukar. La köttet i enliters vanliga plastpåsar, vackade, knöt till och klippte bort den överflödiga plasten. La paketen i en stor fryspåse och vackade den med och satt i påsklämma. Det blev fårvånansvärt små och stadiga paket. Ska bli kul att se hur det blir när jag törs ta de där sista två pumptagen också. 
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|