Friterade fläsksvålar
idalinda:
:worshippy:, en timme till fritering !
inga brända bitar och jag tror att den är silad också,
idalinda:
Någonting gick väldigt snett :eeek:,
jag kokade fläsksvålen en halv timme,
bitarna var i ugnen 3 timmar
men SEN
Jag använde nötfett ( snyggt och fint , både den vita delen som ser ut som kokosfett och " gelen" på botten, fanns felet här kanske ?? )
Sedan undrade jag hur länge jag skulle fritera dom ...
en sats var kanske 5 minuter och när jag tog upp dom verkade de så mjuka att jag trodde att de aldrig skulle torka till något krispigt.
Så allt gick tillbaks och resten med och sedan lät jag dom hållas där kanske en kvart . ( Detta var nog för länge ?)
För dom blev krispiga som papper, liknade välstekt smördeg .
Ingen vits att äta liksom .
Smaken var inte riktigt den rätta heller så nästa gång ska det bli någon annan kokfett
( hittar man ister bredvid smöret i butiken ? )
jo, men nästa gång blir det säket även om en lång väntan gav inget resultat :sad:.
Även om det är flera moment så arbestsinsatsen är inte stor!
hemul:
Men alltså - de geléartade, de måste ju ha varit hopkokt buljong. :eeek:
Du ska ha BARA rent fett och jävligt hög värme.
idalinda:
Suck ...
gelén är buljong ok, men farför blir inte min buljongkok gelé , den reducerar inte det minsta ( efter 3 dygns kok)
medan den överflödiga fetten på någon köttbit blir gelé bara så där :so_mad:
Nästa gång får det bli ister då. Hur länge ska man frittera dom då ? :confused3: ( 1 minut, 5 minuter, 15 minuter ??)
hemul:
Tror det står i receptet. Det viktiga är att ha så varmt man törs, annars poppar de inte utan blir som mina på bilden. :shy:
En del ben ger inte gelé. T.ex. lamm är hopplöst. Men lägger man med en fläsksvål så går det.
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida
[*] Föregående sida