Friterade fläsksvålar
hemul:
Räddat från arkivet.
Koka svålarna en halvtimme i saltat vatten.Torka dem på en plåt i ugnen. 3 timmar, 150 ºC.Fritera i ister (i nödfall olja).Låt rinna av på hushållspapper.
Svålen ska va strimlad och fettet ska va riktigt varmt.
idalinda:
Och nu berättar du att man ska koka dom också :lmao:.
Jag har bara stekt dom på pannan eller i ugnen ( 200 grader kanske en halv timme )
vissa blir lite hårda med mina metoder, blir det mer spröda om man kokar dom först ?
Varför ska man fritera efter 3 timmar i ugnen , fattar ingenting :pippi: ?
hemul:
Jo men, det här är ju för att göra såna där typ amerikanska aller danska som man kan köpa, som är som stora fluffiga popcorn. Jag kokar inte heller normalt. Tror de blir hårda om man har för hög värme.
Citat
Varför ska man fritera efter 3 timmar i ugnen , fattar ingenting :pippi: ?
För att de inte ska bete sig som granater i den heta oljan kanske? :club:
Tror de måste vara torra för att de ska poppa och bli så där fluffiga. Annars blir de nog mest stekta.
idalinda:
Men man måste alltså fritera ?
För ok, jag kan koka och sedan ha dom i ugnen 3 timmar, men någon fritös har jag inte .
Och jag funderar också hur långt det räcker att ha bara en plåt av dessa knorvar ? :shake_head:
Här går det åt ...
hemul:
Man kan fritera i en kastrull. Det var det jag gjorde och därför jag var rädd att det skulle bli för varmt. :shy:
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida