hemul
|
|
« Svara #75 skrivet: 2009.06.20 - 11:15:52 » |
|
Apotekets OstlöpeMjölkkoagulerande enzym från kalvmagar koksalt natrumbensoat E211 kumminolja. Innehåller 18 % koksalt. Kumminolja?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #76 skrivet: 2009.06.20 - 14:29:53 » |
|
går äggvita att frysa!! UNDERBART!! .. en majonäsburk full säger du... ja det kan ajg ordna lätt! maken min äter gärna stekt ägg gula på morgonen.. en 4-5 st sådär... så det blir mycket vitor som kastas bort hemma.. men inte längre! här ska frysas och bakas hemulbröd! okey.. så det är därför många veganer inte äter ost! nu fattar jag! .. har alltid trott att de var lite småknasiga på den fronten men då förstår jag bättre!.. och jo, min flaska e lite småkantig brun och kommer från Coop.. ska helt klart köpa en från Apoteket i stället och se om den fungerar bättre!... men.. egentligen så skulle man kunna tillverka Löpe själv alltså?.. om man har tillgång till kalvmage och så ...?.. humm.... nån som har provat?!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #77 skrivet: 2009.06.20 - 15:26:31 » |
|
Vad heter ditt? Måste kolla det där igen. Allt går att frysa! Tomater, banan, t.o.m krossade tomater på burk. Frågan är bara hur konsistensen blir. Tomater t.ex. får utmärkt konsistens för att ha i grytor. De ser ut som burktomater när de tinat. Jag brukar ha 3-4 burkar äggvita på lager i frysen. För det är jobbigt om man måste knäcka nya ägg för vitorna och får en massa gulor över, omöjligt att spara dem så de inte går sönder. Man vill ju ha hela gulor att steka ju. Man ska ju inte hälla äggvita i vasken heller, så det är ju bra på alla sätt. Ikväll ska jag baka pizza! Blev så inspirerad av allt brödsnack.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #78 skrivet: 2009.06.22 - 09:08:17 » |
|
Nu har vi köppt Löpe på Appoteket! får hoppas att nästa sats med ost går bättre nu då! annars vete tusan vad jag gör för fel?? vi gjorde faktiskt Taco Pizza på Hemulbröd i helgen!.. både lördag och söndag faktiskt! blev jättegott!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #79 skrivet: 2009.06.22 - 12:24:08 » |
|
Vad kul! Brödet brukat suga åt sig fukt och bli lite saggigt för mig, men det gör inte så mycket. Det enda är att man inte kan äta "tårtbitar" med händerna.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #80 skrivet: 2009.06.22 - 13:46:51 » |
|
nej det var kniv och gaffel som gällde! .. men eftersom vi lassade på med så mycket annat mummsig så hade det inte gått med tårtbitar endå! ... men jag håller med om att det är mycket gott att äta det så!... saknar taco chipsen!.. får göra egna!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #81 skrivet: 2009.07.24 - 16:08:35 » |
|
Jag testade att steka bitar av hemulbröd i fläskflottet. Blev supergott. Mumsigt med nåt lite krispigt till äggen och fläsket. Så nu ska jag inte slänga småbitar som bryts av längre. Tror det skulle funka som underlag för såna där små sandvikare, eventuellt med lite salt på. Kan tänka mig en klick löjrom och sur grädde på helt klart. Lustigt, men jag antog att det här brödet bara funkade på ett sätt, men här visar det sig ju att man kan göra allt möjligt med det. Har börjat göra som små, lite tjockare tekakor också. Funkar jättebra. Kan vara bra med bröd som inte viker sig ibland.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #82 skrivet: 2009.07.24 - 21:37:03 » |
|
Jag ääälskar Hemulbröd! .. så mångsidigt! .. måste prova att steka dem jag me!.. det lät gott!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #84 skrivet: 2009.07.25 - 03:38:25 » |
|
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #85 skrivet: 2009.07.25 - 03:42:36 » |
|
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #86 skrivet: 2009.07.25 - 03:45:14 » |
|
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #87 skrivet: 2009.07.25 - 03:57:18 » |
|
Jo, saltade efteråt så snart de kom ur pannan och fortfarande var feta utanpå. Stekte i smör. De blir liksom krispiga och sega och fettiga på en gång. Vill man ha dem mer lika riktiga kex, d.v.s. helt torra, tror jag det skulle funka att torka i ugn eller steka i bara lite smör. De suger åt sig som sjutton nämligen. Det syns inte hur fina de faktiskt är. Jag tog en sån där degsporre och sporrade ut fyrkanter, så de är vackert sicksackiga i kanterna. Hade bara tekakor, men nästa gång ska jag göra en stor fyrkantig och sporra kex av få se om de går att spara ett tag.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #88 skrivet: 2009.07.25 - 03:58:15 » |
|
Sesamfrö låter som en jättebra idé! Kunde du inte ha kläckt den innan jag beställde från Borgeby va?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #89 skrivet: 2009.07.25 - 04:00:49 » |
|
Jo just ja, om du steker så ha riktigt svag värme så de hinner torka innan de blir för bruna. Mitt bröd var pinfärskt också, så det var väl extra fuktigt. Det gamla brödet som jag stekte i flott blev knaprigare, men det var den supertunna wraps-varianten också. Det här är lite tjockare.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|