Sitter och läser gamla trådar och är nostalgisk och måste bara få berätta att jag gör det nu, dumpar trågen, ibland ivf. Har upptäckt en butik rätt långt från mig (ungefär 1.5 mil t.o.r.) som säljer kött oerhört billigt ibland. Ägaren har nån slags idé om att köpa in stora partier när det är billigt och sälja iväg det snabbt. Ligger i ett studentgetto, så säkert väldigt uppskattat i den ordinarie kundkretsen. Jag har köpt svensk färsk fläskkarré, blandfärs och en massa annat mums för priser som 24:90, inte ens kort datum. Eftersom det är en bit dit gäller det att ladda upp när jag är där. Jag får helt enkelt inte rum med allt i cykelväskorna om trågen ska med.
Så här gör man. Man fyller vagnen med kött och förser sig med ett redigt knippe såna där småpåsar med handtag som man lägger frukt och sånt i. Sen kör man ut det hela till cykeln. Där står en lägligt placerad soptunna, en riktig, som man kan trycka ner även stora tråg i. Så tar man fram sin morakniv och börjar sprätta plast. Häver ner köttet i plastpåsarna, knyter till och förpassar det till medhavda mjuka kylväskor och travar trågen i kundvagnen. Förpassar travarna med tråg till tunnan och trycker ner kylväskorna i väskorna. De formar sig fint efter utrymmet. I extremfall får man surra fast en väska på pakethållarn också.
Jag har gjort det ett antal gånger nu och har fått in snitsen. Har t.o.m med mig lite hushållspapper ifall jag skulle råka kladda ner mig. Det märkliga är att ingen tittar två gånger på den tjocka tanten som står alldeles bredvid ingången och vevar med ett dödligt och förbjudet vapen och jonglerar kött i fria luften.