hemul
|
|
« Svara #15 skrivet: 2016.11.30 - 21:32:29 » |
|
Nu har jag tinat en bit. Jag kan inte säga att jag märker nån större skillnad på pastejen, speciellt inte efter att ha mosat till den lite.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #17 skrivet: 2016.11.30 - 22:29:57 » |
|
Nä, min är ju inte heller skivbar. Bara vanlig.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #19 skrivet: 2016.12.06 - 13:31:02 » |
|
Nä, det är inte mjölet det hänger på. Det är att den kokas och kanske proportionerna. Sån skivbar man köper är ju helt annorlunda mot bredbar.
Grejen med min fixering vid bredbar var att jag kom på att det var så gott att skära skivor och lägga gurka på så kan man äta som små smörgåsar utan bröd. Men den man köper är ju vetemjöl in och jag vill inte äta det i några mängder.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Sorla
|
|
« Svara #20 skrivet: 2016.12.07 - 16:54:02 » |
|
Den jag käkar är det inget vetemjöl i. Fast potatisstärkelse och modifierat stärkelse. Kh landar på 8 g, men så har de klantarna ju petat i socker i leverpastejen. Jäkla nötter! Men det behöver ju inte du göra. Kan du inte prova att mosa i en potät i din bredbara och se om den blir lite mer skivbar?
|
|
|
Loggat
|
Jag letar efter ett sätt att leva i harmoni så att inte migränen får ta över och bestämma över mig och mina kära. Vilken mat jag stoppar i mig är ett av sätten att påverka balansen. Hur jag sover, tränar och ostressar är några till. Men vägen är slingrig och smal. Vissa dagar är smalare än andra.....
|
|
|
berittis
|
|
« Svara #21 skrivet: 2016.12.07 - 20:12:56 » |
|
När jag köper leverpastej så är det Arbogas gluten och mjölkfria. Den är skivbar och innehåller potatistärkelse och modifierad stärkelse och kh 8g. Är det den du köper Sorla?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #22 skrivet: 2016.12.08 - 07:18:07 » |
|
Men det är själva tillverkningsprocessen som är hemligheten, säger jag ju! Hittar ju ingen ordentlig beskrivning på hur man gör bara. Men säkert skiljer proportionerna också.
Jaha, den pastejen kände jag inte till. Ska kolla. Har köpt Original.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Sorla
|
|
« Svara #23 skrivet: 2016.12.08 - 19:36:41 » |
|
När jag köper leverpastej så är det Arbogas gluten och mjölkfria. Den är skivbar och innehåller potatistärkelse och modifierad stärkelse och kh 8g. Är det den du köper Sorla?
Ja, beritts, det är den.
|
|
|
Loggat
|
Jag letar efter ett sätt att leva i harmoni så att inte migränen får ta över och bestämma över mig och mina kära. Vilken mat jag stoppar i mig är ett av sätten att påverka balansen. Hur jag sover, tränar och ostressar är några till. Men vägen är slingrig och smal. Vissa dagar är smalare än andra.....
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #24 skrivet: 2016.12.10 - 18:29:39 » |
|
Nu får jag ta tillbaks det jag sa om att pastejen inte blev grynig i frysen. Grynig är kanske fel ord, men nu när den legat lite längre än över natten så är den liksom torr och smulig, svår att bre. Men som jag misstänkte är det jättelätt fixat. En yttepytteskvätt vatten och några tag med stavmixern så är den smidigare än den var från början. Bara så mkt vatten att mixern går runt. Krävdes nog mindre än en matsked till en bit ungefär lika stor som de där plastade man köper. Lite extra kladd, men mindre besvär än om man skulle frysa smeten och baka varje liten bit för sig.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
berittis
|
|
« Svara #25 skrivet: 2016.12.11 - 21:21:09 » |
|
Så bra! Jag skulle aldrig idas koka en liten skvätt varje gång jag vill ha leverpastej. Jag har fryst in min leverpastej i små burkar. Ska testa att sätta till vatten och mixa.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #26 skrivet: 2016.12.11 - 21:29:37 » |
|
Nä, precis. Man kan säkert ta grädde också. Men dels är min pastej kaloriberäknad och sen tänkte jag att okokt grädde kanske skulle påverka hållbarheten. Inte för att den blir så gammal.
Prova dig fram med små skvättar bara. Tror det är risk att den blir för lös om man tar för mycket. Den ändrade sig väldigt snabbt.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
berittis
|
|
« Svara #27 skrivet: 2016.12.12 - 20:10:27 » |
|
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #28 skrivet: 2016.12.12 - 20:37:08 » |
|
Du bor också själv va? Jäkla kladd med alla småförpackningar i frösaboxen.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
berittis
|
|
« Svara #29 skrivet: 2016.12.13 - 20:20:40 » |
|
Nix. Jag bor med min man (och Indy, vår katt ). Men det blir för mycket leverpastej ändå för vi vill ju gärna ha omväxling med pålägget, så därför fryser jag in en del i små burkar.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|